Kijkers hoeven nog geen afscheid te nemen van Game of Thrones. HBO komt met een nieuwe serie die zich 300 jaar ervoor afspeelt, maakte de Amerikaanse zender bekend. Schrijver George R.R. Martin zal opnieuw meewerken aan de reeks.
EPA Kijkers hoeven nog geen afscheid te nemen van Game of Thrones. HBO komt met een nieuwe serie die zich 300 jaar ervoor afspeelt, maakte de Amerikaanse zender bekend. Schrijver George R.R. Martin zal opnieuw meewerken aan de reeks.

Na geschrapte prequel: nieuwe ‘Game Of Thrones’ reeks rond familie van Daenerys wél goedgekeurd

Enkele uren nadat bekend raakte dat HBO een prequel van ‘Game of Thrones’, met onder meer Naomi Watts, geschrapt heeft, maakte de betaaltelevisiezender bekend dat een andere reeks die zich in hetzelfde universum afspeelt, wél groen licht krijgt. De serie kreeg de titel ‘House of the Dragon’. 

‘House of the Dragon' zal gaan over House Targaryen, een van de families uit ‘Game of Thrones’. De reeks zal zich evenwel 300 jaar eerder afspelen. George R.R. Martin, auteur van de boeken waarover de ‘Game of Thrones’-serie gaat, werkt mee aan de nieuwe reeks, samen met scenarist Ryan Condal. ‘House of the Dragon’ zal tien afleveringen tellen. “Het universum van ‘Game of Thrones’ is zo rijk aan verhalen", vertelde Casey Bloys, voorzitter van de programmering op HBO. “We kijken ernaar uit om de oorsprong van House Targaryen en de eerste dagen van Westeros te onderzoeken met Miguel (Sapochnik, regisseur die ook al aan ‘Game of Thrones’ meewerkte, red.), Ryan en George.”

Er is nog geen releasedatum bekend. De fans zullen het wel kunnen bekijken op HBO Max. Dat platform zal beschikbaar zijn vanaf mei 2020 in de Verenigde Staten aan 14,99 dollar per maand.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benny De Keyzer

    Hopelijk met andere scenaristen dan die klungelaars die het laatste seizoen verknalt hebben.

Lees meer