Tom Van Dyck
RV Tom Van Dyck

Na zenuwinzinking begin dit jaar: Tom Van Dyck vanavond in 'Vive le Vélo'

Zes maanden lang kreeg hij platte rust voorgeschreven, nadat hij tijdens de try-out van zijn theatervoorstelling 'Het beest in u' fysiek compleet was gecrasht, maar nu laat acteur Tom Van Dyck (47) weer voorzichtig van zich horen. Naast wielrenner Edward Theuns en 'vaste analist' Bert De Backer is hij vanavond te gast in 'Vive le Vélo' bij Karl Vannieuwkerke.

Terwijl hij op televisie schitterde als de ruwe bolster Carl Dockx in 'Over water', ging begin dit jaar plots het licht uit bij Tom Van Dyck. Totaal onverwacht. Een paar maanden eerder was hij naar verluidt outstanding tijdens de opnames van 'Over water 2', maar net op het ogenblik dat hij na vijftien jaar met de monoloog 'Het beest in u' naar het theater zou terugkeren, crashte de acteur volledig. Extra pijnlijk was dat die zware inzinking zich manifesteerde tijdens een try-out van de voorstelling.

Voorstelling geschrapt

"Toen heeft zijn lichaam gezegd: het stopt nu. Hij is gecrasht, het licht ging uit. Hij heeft zelfs die eerste voorstelling moeten stopzetten", lichtte Inge Geukens, de zakelijke partner van Van Dyck, toen toe. Aanvankelijk kreeg hij een maand rust voorgeschreven, maar uiteindelijk was de acteur-regisseur bijna een half jaar out. De volledige theatertournee werd daarom geschrapt. Vanavond maakt Van Dyck zijn eerste voorzichtige comeback, in 'Vive le Vélo' op Eén. 

'Vive le Vélo’, 21.10 uur op Eén

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edward Latis

    Veel succes Tom! Top acteur

  • christof janssens

    Heb er zelf ook mee gelachen spijtig genoeg, werken en niet flauw doen. En dan lag ik daar ook ineens, het is sterker dan jezelf en je geraakt er zomaar niet bovenop.

Lees meer