De serie Friends zal volgend jaar niet meer op streamingdienst Netflix te zien zijn. De komedie over zes vrienden in New York zal dan verhuizen naar HBO Max, de nieuwe streamingdienst van studio Warner.
ANP Kippa De serie Friends zal volgend jaar niet meer op streamingdienst Netflix te zien zijn. De komedie over zes vrienden in New York zal dan verhuizen naar HBO Max, de nieuwe streamingdienst van studio Warner.

Nee, ‘Friends’ verdwijnt voorlopig niet van Netflix

Er heerste even paniek bij de fans van ‘Friends’ vanavond toen Netflix aankondigde dat de hele reeks van het platform zou verdwijnen. Maar wij kunnen de Vlaamse kijker alvast geruststellen: in ons land gaan Ross, Rachel en co voorlopig nergens heen.

“Het spijt ons zeer, maar ‘Friends’ verhuist volgend jaar naar de nieuwe streamingdienst van Warner.” Met die woorden zette Netflix een storm van verontwaardiging in op Twitter. Het bedrijf liet zo weten dat de tien seizoenen van ‘Friends’, nog steeds een van de populairste sitcoms ooit, zullen verdwijnen van het platform - tot grote teleurstelling van miljoenen fans. De fratsen van Joey en co worden vanaf 2020 overgenomen door HBO Max, de nieuwe streamingdienst van studio Warner Bros.

Erg jammer voor de ‘Friends’-fans in de Verenigde Staten, maar wij kunnen gelukkig melden dat de serie voorlopig netjes op de Belgische Netflix zal blijven staan. De licenties verschillen van land tot land, en bij ons verandert er voorlopig niets, vernamen we van het bedrijf. Volgens Netflix zijn er geen plannen om ‘Friends’ bij ons weg te halen. Oef!

‘Friends’ liep tussen 1994 en 2004 tien seizoenen lang op de buis. De serie maakte van de zes hoofdrolspelers, onder wie Jennifer Aniston, Courtney Cox en David Schwimmer, wereldsterren. De laatste paar jaar verdiende het zestal het recordbedrag van één miljoen dollar per aflevering. ‘Friends’ geldt als een van de beste Amerikaanse komedieseries van de afgelopen decennia en won tientallen prijzen, waaronder een Emmy en een Golden Globe. 

HBO Max wordt in het voorjaar van 2020 gelanceerd. Of het platform ook bij ons uitgerold zal worden en hoeveel een abonnement dan zal kosten, is nog niet duidelijk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer