CD Projekt RED

Netflix tovert The Witcher-games om tot serie

Goed nieuws voor fans van boeken- en gamereeks The Witcher, want Netflix plant een hele televisieserie rond de wereld van Geralt of Rivia.

De wereld van The Witcher is vooral bekend van de gelijknamige games, maar die werden op hun beurt gebaseerd op de boekenreeks van schrijver Andrzej Sapkowski. De games zijn erg populair - ruim 25 miljoen verkochte exemplaren - en gaan over hoofdpersonage Geralt of Rivia, een monsterdoder met bovennatuurlijke krachten die zich inzet 'voor de waarheid in een gevaarlijke wereld'.

En nu plant Netflix ook een serie rond het verhaal. The Witcher zal gaan over "een onconventionele familie die samenkomt om voor de waarheid te vechten in een gevaarlijke wereld", aldus het persbericht. Meer details, zoals de verschijningsdatum van de reeks, zijn nog niet bekend, maar wel is al zeker dat schrijver Sapkowski mee zal schrijven aan het scenario. De man benadrukt ook dat Netflix 'trouw zal blijven aan het bronmateriaal'.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Robbert Vandendorpe

    Dit zal ofwel een topserie of een genante flater worden. Ik hoop op de eerste.

  • Max Maximus

    Als de casting en vooral sfeer en setting van de laatste game de maatstaf zijn, dan zitten we met een knaller van formaat.

Lees meer