2
Netflix

Nieuwe Netflix-misdaaddocu is even straf als 'Making a Murderer': de moord op zuster Cathy, de non die te veel wist

Wie 'Making a Murderer' geweldig vond, omcirkelt best 19 mei op de kalender, want dan lanceert Netflix een gloednieuwe misdaaddocumentaire. 'The Keepers' behandelt de bijna 50 jaar oude mysterieuze moord op zuster Cathy Cesnik. Omdat de tijd al veel getuigen heeft gekost, opent Netflix de beerput van Baltimore in de jaren '60. Donkere geheimen over een pedofilienetwerk komen aan het licht, dat blijkt uit de veelbelovende trailer.

In 1969 verdween Cathy Cesnik, een 26-jarige non uit Baltimore. Twee maanden later werd haar lichaam gevonden in verre staat van ontbinding. De jonge non was vermoord, maar speurders tasten al bijna vijf decennia in het duister over wie de moord op zijn geweten heeft.

Pedofilienetwerk

De hoofdverdachte is priester Joseph Maskell, die intussen is overleden. Hij zou zijn status als priester hebben gebruikt om tientallen of zelfs honderden jonge meisjes te misbruiken. Veel van die meisjes zouden bij zuster Cathy hebben aangeklopt voor hulp.

Mogelijk werd zuster Cathy's vriendelijkheid haar dus fataal. Omdat ze te veel zou hebben geweten over de vieze zaakjes van priester Maskell, zag die zich mogelijk genoodzaakt haar te vermoorden.

Zelfs 48 jaar na de feiten vertellen vrienden, familie en getuigen hun verhaal. Netflix laat in 'The Keepers' sleutelfiguren aan het woord die hun licht werpen op een mogelijk gigantisch pedofilienetwerk in Baltimore in de jaren '60.

'The Keepers' verschijnt op 19 mei op Netflix.

2
Netflix

Lees meer