6 Amedee, de mascotte van VTM
VTM Amedee, de mascotte van VTM

Nostalgie! Herken jij alle referenties naar de jaren 90 in ‘Studio Tarara’?

De fictiereeks ‘Studio Tarara’ speelt zich af tijdens de begindagen van VTM. De reeks van Emmy-winnaar Tim Van Aelst bulkt dus van de referenties naar de jaren 90. Herkende jij in de derde aflevering alle knipogen naar de tijd van toen?

1. HALF KRETA ZIT OP ONS GRETA

6 Peter Van den Begin als Jean Van Hoof
Medialaan Peter Van den Begin als Jean Van Hoof

‘Half Kreta zit op ons Greta’ is een typische titel van het Echt Antwaarps Theater van Ruud De Ridder. Het stuk waarin Sandra Verbeeck destijds naar eigen zeggen door Jean Van Hoof werd opgemerkt en getipt aan Mike Verdrengh. De naam van het stuk is fictief, maar pas in het rijtje echte titels van het gezelschap zoals ‘Frans de facteur is ne charmeur’, ‘Mijne gebuur heeft het zuur’ of ‘Show in de Bungalow’.

2. DE VAF IN DE DOCKSIDE

6 Ckarlotte Timmers als kapster Kim
Medialaan Ckarlotte Timmers als kapster Kim

 De Limburgse kapster Kim (Charlotte Timmers) heeft naast haar werk bij Tarara maar één andere leefwereld: de DockSide, een legendarische discotheek in Hasselt die in 1988 opende aan de Kanaalkom. Later werd DockSide de Versuz. Het gebouw werd later neergehaald en de Versuz verhuisde naar zijn huidige locatie.

3. DE GOUDEN GIDS 

6 Koen De Graeve als Ricky Bolsens
Medialaan Koen De Graeve als Ricky Bolsens

Ricky (Koen De Graeve) vindt nummer en adres van de gynaecoloog van Roxanne in De Gouden Gids. Een dik boekdeel vol telefoonnummers van bedrijven en advertentie dat gratis aan elke telefoonabonnee werd bezorgd, samen met zogenaamde Witte Gids, met privé-nummers.

4. MUZIEK

6 Beth Gibbons van Portishead
IMAGEGLOBE Beth Gibbons van Portishead

Naast songs van o.a. Kristin Hersh, Portishead, Echo and the Bunnyman is er een opvallende scène met More than Words van Extreme. Kakmuziek, vindt Sandra. Ricky verwijst wel naar hun optreden op Torhout-Werchter in 1992, toen nog een ééndaags festival op 2 verschillende locaties. Bryan Adams was toen headliner, The Scabs openden.

5. AMEDEE 

6 Amedee, de mascotte van VTM
VTM Amedee, de mascotte van VTM

Amedee duikt op in het kantoor van producer Christine (Janne Desmet). De gifgroene knuffel werd door VTM gelanceerd als antwoord op de razend populaire Samson van de VRT. Hij kreeg nog een eigen lied (‘Doe De Amedee’), maar een echte ster werd Amedee nooit. Toen aan het licht kwam dat de knuffel wat giftige stoffen bevatte, verdween Amedee uit de winkelrekken en al snel ook van het scherm.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joost De Backer

    Ik zag ook verwijzingen naar Walter en Jos

  • Bart Maegh

    Echo and the Bunnymen? U bedoelt The Jesus & Mary Chain.

Lees meer