Eddy Merckx en André Hazes junior.
GOYVAERTS/GMAX AGENCY, VRT Eddy Merckx en André Hazes junior.

Oeps: André Hazes junior weet niet wie Eddy Merckx is

Eddy Merckx mag dan wereldberoemd zijn onder wielerliefhebbers, misschien is de faam van ‘De Kannibaal’ toch wat tanende onder jongere Nederlanders. Zanger André Hazes junior was namelijk duidelijk in de war toen hem naar de wielerheld werd gevraagd in het programma Vive la vie.

“Kent jouw generatie Eddy Merckx?”, vroeg presentator Karl Vannieuwkerke aan de Nederlandse zanger. Toen de tafelheer merkte dat het stil bleef bij zijn gast, bood hij Hazes meteen een uitweg: “Het hoeft niet hoor”. De Nederlandse zanger gaf daarna opgelucht toe. “Ik denk het niet.... Tenminste, ikke niet”.

De sfeer aan tafel bleef zeer ontspannen, want Hazes junior herstelde zich al snel met een grap: “Sorry, ik ben in het verkeerde programma dan hè?”, verontschuldigde hij zich bij Vannieuwkerke en Gunther Neefs, die even daarvoor nog trots vertelde dat hij nog eens een fiets van Merckx had gekregen.

Vannieuwkerke speelde het spelletje echter slim mee en stelde de 26-jarige Hazes gerust: “Je moet geen vervelende vragen meer te verwachten”. 

Lees ook:

André Hazes onderging indrukwekkende transformatie: “Ik volg het schema van een bodybuilder” (+)

Heftige oorlog op YouTube: waarom alle grootste sterren plots miljoenen volgers verliezen (+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter vermaelen

    Ga eens de straat op in Nederland en interview 100 Nederlanders. Wedden dat de helft Eddy Merckx niet kent? Ik denk dat veel Belgen zouden schrikken hoeveel mensen hem niet kennen in het Buitenland, zeker als niet sportfanaat.

  • ruud van rooy

    Als je bezig bent om voor je zelf reclame te maken heb je geen tijd om te zien wat er in de wereld gebeurd

Lees meer