Medialaan

Ongemakkelijke gesprekken en een onverwacht aanzoek: dit was ‘Blind Getrouwd’ (+ wat u niet zag op tv)

Een subtiele glimlach, een schijnbaar onbelangrijk handgebaar of een veelzeggende zucht. Nu alle koppels zijn gevormd leggen onze redacteurs hun relaties nauwlettend onder de loep en schatten ze elke week vanuit vrouwelijk en mannelijk oogpunt de slaagkansen van het huwelijk in. Hij kijkt. Zij kijkt.

HIJ KIJKT. Onze man Mark, zestiger, gehuwd, keek naar ‘Blind Getrouwd’. Dit is zijn verslag: 

Voor de vijf koppels van ‘Blind Getrouwd’ zit de eerste speeltijd erop. Na de stress en de spanning van een blind huwelijk, na het feestgedruis van het huwelijksfeest en de eerste nacht samen, is het tijd om elkaar écht te leren kennen. Voorzichtig en niet te snel voor de ene, intens en zo volledig mogelijk voor de andere.

De makers van ‘Blind Getrouwd’ hebben duidelijk hun huiswerk erg goed gemaakt. Het resultaat is een groep van tien geloofwaardige, interessante, soms humoristische, mannen en vrouwen, goed voor vijf compleet verschillende koppels. Met een paar ogenschijnlijk evidente en pure matchen en een paar duo’s waar je vooral met twijfels en vragen zit of het ooit goed komt als koppel.

Ook na aflevering drie zetten we ons geld in op het duo Elke & Tim. Zij is 37 jaar, hij 35 jaar. Daarmee zijn ze, toevallig of niet, de oudste kandidaten. Met, voor Elke, al drie lange, maar helaas mislukte relaties. Ze worstelen zich nu, als partners in crime, lachend, fluitend, pratend en giechelend doorheen hun eerste dagen als gehuwd stel.

Al tijdens de plechtigheid in Schoten werd het duidelijk dat die twee als gegoten bij elkaar passen. Op het huwelijksfeest deed Tim wat hij eerder niet had kunnen doen: Elke formeel ten huwelijk vragen. En haar een mooie verlovingsring geven. Ze hebben op hun huwelijksnacht bovendien gedaan wat je kan verwachten van twee adolescenten die geloven in de wetenschappelijke aanpak van hun huwelijk: praten, praten en nog eens praten. En het klikt. De slappe lach die Elke kreeg toen Stijn de luxe master bedroom aan Vlaanderen wilde laten zien, sprak boekdelen. Die twee voelen zich goed bij elkaar, geloven écht dat het wat kan worden. Al is het voor Elke wel nog te vroeg om straks tijdens het zonnen het topje te laten zakken. De hint van Stijn mocht er wel zijn. Haar antwoord ook…

Met één spontane, lieve kus, net voor het licht uitging in hun suite, manoeuvreerde Joke zich haast vanzelfsprekend naar de top bij onze prognoses. Ja, het klikt tussen Joke en Stijn. Dat was zowat de boodschap.

En ook tussen Line en Victor is er chemie. Voorzichtig, dat wel, maar toch. Al zal er nog een lange weg moeten afgelegd worden. Line zal ongegeneerd in de ogen moeten leren kijken van haar man. Die zal dan weer wat galanter mogen worden. Je stapt niet als eerste de hotelkamer in waar je je eerste nacht als koppel gaat doorbrengen.

Jammer voor Jolien, maar we zien in Lenny niet haar ideale man. Het trof ons dat ze op de luchthaven moest vaststellen dat haar nieuwe echtgenote zich druk maakte over de prestaties van zijn voetbalploegje. Annelies lijkt dan weer mentaal helemaal niet klaar om haar huwelijk te overleven. Wie vertrekt er nu met een rugzak op huwelijksreis? Veel gelach, veel gegibber, dat wel, maar weinig gevoel, weinig inhoud. Helemaal aan het einde van de aflevering vernamen we bovendien dat Annelies vermoedt dat Joris al veel verder staat met zijn gevoelens dan zij. Werk aan de winkel straks voor de begeleiders. Hadden die eerder niet verwittigd voor een relatie als ‘friends with benefits’?

Onze prognose

Lichte verschuivingen in onze prognose, in afwachting van de échte start van de relaties. Elke en Tim blijven voorlopig ons droomkoppel.

1. Elke en Tim 90 procent 

2. Joke en Stijn 80 procent 

3. Line en Victor 65 procent 

4. Jolien en Lenny 20 procent 

5. Annelies en Joris 5 procent 

Leukste quotes volgens Mark

Elke (net voor de trouw): “Langs de ene kant vraag je je af waar je aan begonnen bent, aan de andere kant heb je ontzettend veel zin, wil je je man zien, is het een rollercoaster van emoties en gevoelens.”

Victor (over de toestand in het stadhuis): “Uw familie stond mij daar te keuren. Uw ma zegde direct het is goed voor mij.”

Tim (over kindjes krijgen): “Ik hoor nu thuis tot het clubje van de getrouwden. Voor het clubje van de kinderen gaan we wel nog even wachten.”

Elke (na de formele vraag om te huwen): “Dat was toch heel speciaal. Een teken dat hij écht voor mij koos en het met mij wil proberen. Ik was helemaal ontroerd.”

Elke (over haar eerste nacht): “Twee tettergatten bij elkaar die elkaar niet kennen en veel te vertellen hebben. Wij hebben nog zoveel te vertellen want je kent elkaar niet.”

ZIJ KIJKT. Onze vrouw Isabelle, dertiger, ongehuwd. Dit is haar verslag:

Of de wetenschap ook voor Line en Victor en Elke en Tim zal bewijzen dat deze koppels een goede match zijn, zal de komende weken - net als voor de andere drie stellen - moeten blijken. En hoewel we Elke en Tim Beer op papier de beste match vinden, hebben we toch onze twijfels bij zijn aanpak. ‘Beertje’ lijkt voorlopig immers vooral een uitgekookt iemand. Zo vroeg hij aan Elke of ze zenuwachtig was, wat de bruid bevestigde en Tim vervolgens het poëtische “Ah da’s goed, want dan kijkt iedereen subiet naar u” ontlokte. Om haar er vervolgens ook nog op te wijzen dat ze lang op zich had laten wachten. Om haar daarna ook nog eens te vragen of ze goed kan koken. Who said romance was dead?

Gelukkig kon Tim zijn romantic streak daarna wel demonstreren. In een vintage autootje, maar wel met Sparco-zetels. Alle Johnny’s van Schoten zijn ongetwijfeld jaloers nu. “Heb jij hobby’s?”, vroeg Tim daarna om het gesprek gaande te houden. Waarop Elke zeer geïnspireerd liet weten dat ze wel eens iets gaat drinken en graag op citytrip gaat. Dit koppel vinden we duidelijk niet terug op de klimaatbetogingen, maar dat geheel terzijde.

Al was het niet allemaal kommer en kwel, want tijdens de fotoshoot liet Tim wel zien dat hij een gentleman is. Zo tilde hij Elkes jurk op wanneer ze dreigde in de problemen te komen op de trap en bood hij haar vrijwillig z’n jasje aan omdat het frisjes werd.

Het werd pas helemaal een emotionele bedoening toen Tim - na z’n huwelijk - nog eens op de knie ging en Elke een aanzoek deed mét verlovingsring. Elke wist niet wat haar overkwam, en wij waren ook met verstomming geslagen. Waarschijnlijk zullen heel wat dames gezwijmeld hebben bij deze passage, maar wij vinden dat vooral beangstigend en ietwat beklemmend. Elke behoort duidelijk niet tot onze categorie, want zij liet tijdens de aflevering meermaals verstaan dat ze een goed gevoel had bij Tim.

Bij Line en Victor zat de humor er dan weer haast onmiddellijk in. Met de romance van Jens Dendoncker en Lauren Versnick in het achterhoofd, lijkt een man waar je kunt mee lachen alvast een pluspunt te zijn voor een geslaagd liefdesavontuur. Dat Line in de auto ook nog eens een flesje cava en twee glazen bovenhaalde, hielp uiteraard ook om de sfeer en gezelligheid wat aan te zwengelen. Al kon het niet verhelpen dat de fotoshoot wel een beetje onwennig verliep. “Ik sta niet graag op de foto”, verklaarde Line. Wij gaan ook nooit een carrière als fotomodel uitbouwen, dus chapeau dat je er toch voor ging.

Wat tot slot nog mag worden gezegd: beide koppels deden echt hun best om van de openingsdans iets te maken. Al kunnen we ons perfect voorstellen dat Line daar spijt van kreeg toen haar bruidegom vervolgens een jumpende lofzang voor z’n woonplaats Arendonk ten berde bracht. “Je ziet dat hij dat graag doet”, klonk het diplomatisch achteraf...

Slaagkansen van de koppels

1. Elke en Tim 80 procent

2. Annelies en Joris 70 procent

3. Line en Victor 65 procent

4. Joke en Stijn 60 procent

5. Jolien en Lenny 45 procent

De leukste quotes volgens Isabelle

De burgemeester tijdens het huwelijk van Line en Victor, tegen Line: “Weet dat een huwelijk eigenlijk een ander woord is voor het adopteren van een volwassen kind dat niet meer kan behandeld worden door zijn ouders.”

Tim, wanneer Elke laat blijken dat ze haar ring mooi vindt: “Ja, ge kunt nu moeilijk iets anders zeggen, hé.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • karin verwimp

    Sorry hoor. Maar als je aan zo'n programma mee doet ben je toch wel verrekte wanhopig!

  • Erwin Lambrechts

    Elke en Tim 80 procent denk het niet zij is fake en zal binnen de kortste keren door de mand vallen

Lees meer