Nour Addine Ayyoub (Kaapstad, Zuid-Afrika)
VTM Nour Addine Ayyoub (Kaapstad, Zuid-Afrika)

Ooit binnengebluft bij VDAB, nu succesvol in Zuid-Afrika

Vanavond start op VTM ‘Succesrijk, Vlaamse ondernemers in het buitenland’. Daarin staan vijf zelfstandigen centraal die Vlaanderen achter zich lieten en besloten om hun droom in het buitenland na te jagen. Ze vertellen en tonen hoe het leven er op hun exotische locatie - van Indonesië over Zuid-Afrika tot Chili - aan toegaat, en hoe ze erin geslaagd zijn om een succesrijke business uit te bouwen. 

Eén van hen is Nour Adinne Ayyoub (51, foto), een Marokkaanse Antwerpenaar die zich binnenblufte bij een computercursus van de VDAB, ook al had hij daar eigenlijk een diploma voor nodig. Hij trok daarna richting Kaapstad, waar hij een IT-firma uit de grond stampte. In 2014 kon hij dat bedrijf verkopen voor miljoenen dollars. Intussen houdt hij zich bezig met artificiële intelligentie en droomt hij van een ruimtereis.

‘Succesrijk, Vlaamse ondernemers in het buitenland’, 21.45 uur op VTM.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rody Franks

    Oplichterij wordt hier nogal opgehemeld zeg!

  • Jan hertogs

    Ik werk al 30 jaar als engineer zonder diploma... het is niet belangrijk dat je noten leert wel hoe je de piano bespeelt.

Lees meer