Alexine bijt vanavond het spits af in het VTM-programma 'De Uitverkorenen'.
VTM Alexine bijt vanavond het spits af in het VTM-programma 'De Uitverkorenen'.

Ook 'de uitverkorenen' zelf snappen er niks van

NA LANG STILZWIJGEN WORDT OP VTM MYSTERIE ROND NIEUW PROGRAMMA ONTHULD

Wat begon met een mysterieus briefje op de Gentse Graslei, eindigde in een ongezien televisie-avontuur. Alexine is vanavond de eerste 'Uitverkorene' in het gloednieuwe VTM-programma waarover iedereen de lippen stijf op elkaar houdt. "Ik ben blij dat ik het risico genomen heb. Ik hoop vanavond ook écht te begrijpen wat me is overkomen."

Eén briefje zette haar leven op zijn kop. Tijdens een romantisch uitje met haar vriend in Gent vond Alexine, verantwoordelijke bij de dienst Kinderopvang van het OCMW in Zingem, plots een kaartje. "Ik zat met mijn vriend op een bankje toen een man de weg naar de Korenmarkt kwam vragen", klinkt het. "Die lag vlakbij en dus hielpen we hem graag. Meteen daarna vond ik een kaartje met daarop de boodschap dat ik was uitverkoren voor iets met televisie, en een link naar een website." Alexine hapte niet meteen toe. "Ergens is er toch een risico. Je weet niet of het echt is. En je wil ook niet zomaar in eender welk programma terechtkomen. Maar mijn nieuwsgierigheid groeide en die site oogde ook professioneel."

Ontelbaar veel vragen

Er gebeurde zo lang niets dat Alexine het kaartje al bijna was vergeten. Tot ze plots werd gecontacteerd. "Ik moest naar Leuven en alles diende onder erg strikte voorwaarden te gebeuren. Ze wilden weten met welk vervoersmiddel ik zou komen, en ik moest ook beloven alleen te komen. Heel geheimzinnig en echt superstreng. Toen daar ook andere mensen bleken te zijn, mochten we wel met elkaar praten - maar niet over het programma. Zodra dat toch gebeurde, grepen de toezichters in. Eens binnen, werd ik bedolven onder de vragen. Ontélbaar veel vragen. Werkelijk alles wilden ze van me weten. Ik heb me meermaals afgevraagd waarin ik was terechtgekomen. Was het een reisprogramma? Een sociaal experiment? Een quiz? Ik had geen flauw idee. De enige boodschap die ik op het eind van de dag meekreeg, was dat ik heel lang niets meer zou horen."

Complot

Dat was ook zo. Tot ze voor haar job een bestelling bij Zalando plaatste. "Meteen daarna kreeg ik de boodschap dat het pakje in mijn afgesloten auto geleverd was. Echt heel vreemd." Op een andere dag gebeurde er iets heel wonderbaarlijks met een ring in een koffiebar. "Ik kan nog niet vertellen wat, maar hoop tijdens de uitzending te begrijpen wat er allemaal rondom mij gebeurd is. En ook wie er eventueel in het complot zat. Als mijn vriend erbij betrokken was, weet ik nu dat hij heel goed komedie kan spelen." (lacht) "Het was een zeer bizarre ervaring, maar ik ben blij dat ik het risico genomen heb. Het was geweldig."

De Uitverkorenen VTM 20.35 uur

Lees meer