2 Phara de Aguirre en Bart Schols presenteren afwisselend 'De afspraak'.
VRT Phara de Aguirre en Bart Schols presenteren afwisselend 'De afspraak'.

Phara de Aguirre gaat ‘De afspraak’ presenteren

Vanaf januari presenteert Phara de Aguirre ‘De afspraak’ afwisselend met Bart Schols. Canvas laat weten al een tijdje te spelen met het idee om een extra presentator aan boord te halen.

“’De afspraak’ is een sleutelprogramma voor Canvas. Het vormt samen met ‘Terzake’ de ijzersterke start van de Canvas-avond. We wilden al dat gewicht het hele jaar door niet langer op de schouders van één presentator leggen, hoe sterk Bart ook is. Ik ben heel blij dat we een topper als Phara aan boord hebben, om zo nog jaren met ‘De afspraak’ te kunnen doorgaan”, aldus netmanager Olivier Goris.

Bart en Phara zullen het programma afwisselend presenteren, in langere blokken. Zo zal Phara ‘De afspraak’ in goeie banen leiden tot aan de krokusvakantie. Daarna neemt Bart weer over. Zo hebben ze allebei de kans om aan andere projecten voor de VRT te werken. “De voorbije drie en een half jaar is ‘De afspraak’ samen met ‘Terzake’ uitgegroeid tot het fundament van de Canvas-avond op weekdagen”, klinkt het bij de zender. 

(lees verder onder de foto)

2 Bart Schols blijft actief als presentator van ‘De afspraak’.
vrt Bart Schols blijft actief als presentator van ‘De afspraak’.

Ook Bart Schols is opgetogen over z’n nieuwe collega: “Na drie en een half jaar zijn we er met de ploeg van ‘De afspraak’ meer dan ooit in geslaagd om het vertrouwen van de Canvas-kijker te winnen. De kijkcijfers zijn uitstekend en gaan er nog altijd op vooruit. Als je dan even op adem kan komen in de wetenschap dat een icoon als Phara op je stoel komt zitten, dan doe je dat in alle vertrouwen en met een gerust gemoed. Ze is voor mij nog altijd de absolute topinterviewster in dit huis, en ik weet zeker dat ‘De afspraak’ er wel zal bij varen.”

Phara de Aguirre werkt al bijna 25 jaar bij de VRT en er is nauwelijks een programma van de nieuwsdienst waar ze niet heeft aan meegewerkt, als journalist of als presentatrice: ‘Terzake’, het praatprogramma ‘Phara’, ‘Panorama’, ‘Koppen’, ‘Het journaal’ en ‘De zevende dag’. Begin dit jaar maakte ze de driedelige reeks ‘Amazones’, over vrouwen die de wapens opnemen voor hun overtuiging. En in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen presenteerde ze ‘Iedereen kiest’.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pedro Gonzalez

    Soms zeggen ze op de VRT "hij doet het op zijn eigen wijze". Wat is dat dan? Hij inviteert meestal linkse vrienden van het huis die hij vriendelijk benadert en bij gasten met een andere mening zijn minachting niet kan verbergen. Hopelijk doet Phara het anders, het is te zeggen objectiever.

  • Eduardo Van hoyweghen

    Schols is opgetogen,het blijft immers in de linkse familie.

Lees meer