Phara de Aguirre.
BELGA Phara de Aguirre.

Phara de Aguirre verhuist van 'Panorama' naar 'Koppen'

Heel wat wissels van de wacht bij de VRT. Nadat bekend raakte dat er geschoven wordt met gezichten bij 'het Journaal' en 'Koppen XL', zal nu ook Phara de Aguirre bij een ander programma te zien zijn. Ze maakt de overstap van 'Panorama' naar 'Koppen'.

'Koppen' was tot voor kort het domein van presentator Tim Verheyden, maar die gaat vanaf september bij 'het Journaal' aan de slag, als 'chief storyteller'. Hij zal er meewerken aan het verhalende karakter van de nieuwsreportages.

Gelukkig krijgt hij een waardige vervanger: niemand minder dan Phara de Aguirre zal zijn plaats innemen als presentatrice bij 'Koppen', waar ze ook zelf reportages zal maken. Wie haar zal vervangen bij 'Panorama', is nog niet duidelijk.

"Vier jaar 'Panorama' was een geweldige leerschool in het maken van lange reportages", zegt De Aguirre. "Ik ben de collega's die me de knepen van het vak geleerd hebben dan ook zeer dankbaar. Het was een hele eer voor mij om 'Panorama' te presenteren, het zal een hele eer zijn om in de voetsporen van Wim De Vilder en Tim Verheyden 'Koppen' te mogen presenteren."

Verheyden wenst zijn opvolgster veel succes. Hij wijst er in een reactie op dat hij bij 'Koppen' "ook al intens bezig was met de manier waarop het verhaal wordt verteld".

Lees meer