3 Leentje Custers
SBS Leentje Custers

Exclusief voor abonnees

Rolands dochter Leentje kwam om tijdens opname ‘71° Noord’: "Toen ik het hoorde, ben ik uit mezelf getreden van woede”

Elf jaar geleden verongelukte de 26-jarige Leentje Custers tijdens de opnames van '71° Noord'. In 'Forever Young' getuigt haar vader Roland vanavond over dat verlies. "Je hebt beter een kort goed leven, dan een lang slecht", was één van haar leuzen. "En dat heeft ze gehad."

Ook elf jaar na het ongeluk in Noorwegen doet alles in het huis van Roland en Gerte hen nog denken aan hun jongste dochter. Naast de televisie staan twee ingekaderde foto's van Leentje en kaartjes van haar herdenkingsdienst. In de logeerkamer hangt de muur boven het bed vol met spulletjes van de jonge avonturierster. Een wereldkaart met de landen die ze bezocht, haar lievelingssneakers, en bordjes en flesjes die ze meenam van haar reizen. "Na haar studies aan de filmschool van Genk trok ze maandenlang in haar eentje naar Azië met het beetje geld dat ze had gespaard", zegt papa Roland (73). "Haar avonturen konden we dan lezen op haar website, waar ze iedere twee weken een verhaal schreef. Ze was echt een zeer avontuurlijk type en sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze mee mocht naar Noorwegen."

3 ...met Frances Lefebure naar Noorwegen
VIER ...met Frances Lefebure naar Noorwegen

IJzige wegen

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vera Janssens

    Sterkte aan de ouders. Ik heb jullie ontmoet in Kelchterhoef aan het standbeeld van de overleden kinderen. Vera Janssens

  • YVONNE SCEVENELS

    Moch zij dan al. Zelf rijden toch innige deelneming e. Al is 4 jaar geleden RIP lieve meid

Lees meer