2 Roos Van Acker.
BELGA Roos Van Acker.

Roos Van Acker en Bob Savenberg in Belgische jury Eurovisie

Radiopresentatrice Roos Van Acker en muzikale duizendpoot Bob Savenberg zitten in de Belgische jury, die de verschillende kandidaten van het Eurovisiesongfestival zal moeten beoordelen. Het is de eerste keer dat de European Broadcasting Union (EBU) bekend maakt wie er in de jury zetelt.

Bob Savenberg, manager en drummer bij onder andere Clouseau, is voorzitter van de Belgische jury. In totaal bestaat die jury uit vijf leden: Roos Van Acker, StuBru-presentatrice en zelf zangeres in een ver verleden, ex-deelneemster Airis en liedjesschrijvers en producers Yannic Fonderie en Wouter Vander Veken.

Vijftig procent
Het is de taak van de jury om alle kandidaten te beoordelen. De punten van de nationale jury tellen voor vijftig procent mee, over de overige vijftig procent beslissen de kijkers.

Er zijn wel enkele voorwaarden om in de jury te mogen zetelen. Er mag geen persoonlijke band zijn met de deelnemers en het jurylid mag de afgelopen twee jaar niet hebben deelgenomen aan Eurosong.

Hirsoux
Voor ons land neemt Axel Hirsoux dit jaar deel aan het Eurosongfestival, dat op 6, 8 en 10 mei plaatsvindt in Denemarken.

2 Bob Van Savenberg.
BELGA Bob Van Savenberg.

Lees meer