VRT/

Ruben Van Gucht en Astrid Bryan nemen het tegen elkaar op in 'Het sterkste netwerk'

De opnames van het programma 'Het Sterkste netwerk' met Thuis-actrice Joy Anna Thielemans gingen vandaag van start met sportjournalist Ruben Van Gucht en Astrid Bryan in de hoofdrol. Ze kregen vandaag hun eerste opdracht in Oostende en moesten de hulp van hun volgers inschakelen.

Sportjournalist Ruben Van Gucht waarschuwde zijn fans gisteren al via Twitter, dat hij hun hulp vandaag zou kunnen gebruiken om het op te nemen tegen niemand minder dan Astrid Bryan.


De deelnemers moesten vroeg uit hun bed vanmorgen om de Noordzee op te varen. De opdracht? Daar hadden ze geen flauw benul van. Ze moesten wachten op het startschot van Joy Anna Thielemans om de hulp van fans en volgers in te schakelen.


Eens in Oostende werden Astrid Bryan en Ruben Van Gucht op een bootje gedwud richting open zee.NH90
Van Gucht ging meteen eens polsen bij zijn volgers of er iemand connecties heeft met de luchtmachtbasis in Koksijde.


Uiteindelijk blijkt zijn gok correct en moet hij effectief aan land zien te geraken met de hulp van zijn netwerk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.


De collega's bij Sporza schoten meteen in actie en vroegen Defensie of zij geen NH90 op overschot hadden om hun reporter ter hulp te schieten.


Redders
De Sporza-reporter wordt redelijk snel daarna opgevist, niet door de marine weliswaar, maar door de redders van Oostende.


Waar zit Astrid?
Van Gucht krijgt vervolgens een lift van hoofdredder Thierry, maar waar Astrid Bryan uithangt weet hij niet.

Wie de eerste opdracht gewonnen heeft, mogen ze nog niet kwijt aan hun volgers. Er volgen nog verschillende opdrachten aan de kust de volgende dagen.

Lees meer