5
Joel Hoylaerts / Photo News

Exclusief voor abonnees

Sander Gillis houdt van z’n ‘eeuwige’ studentenleven: “Geen lief, geen huis, geen carrièreplan, geen probleem”

“De dag dat ik me afvraag waarom ik in een schapenpak sta te blaten, moet ik stoppen met Ketnet”, zegt hij in Dag Allemaal. Maar dat moment is voor Sander Gillis (27), die nu ook vliegende reporter is in ‘Vandaag’, nog altijd niet gekomen. Moet ik volwassen worden? Waarom? Ik amuseer me rot.”

Quasi geruisloos is Sander Gillis aan een gestage opmars bezig bij de VRT. Al zeven jaar vaste waarde bij Ketnet, en door Peter Van de Veire al genoemd als z’n gedroomde opvolger bij MNM. En nu is hij dus ook vier dagen per week in ‘Vandaag’ te zien als de reporter die overal te lande mensen aanspreekt over actuele onderwerpen. Al kreeg hij daar voor het eerst wel te maken met tegenwind.

“Ik geef toe dat het begin moeizaam was”, zegt Sander met een gezond oog voor zelfkritiek. “We hadden de rubriek vooraf uitvoerig getest, waarna ik een weekje verlof nam. Er terug inkomen, was lastiger dan verwacht. Van de eerste week ben ik dus ook niet echt tevreden.”

En laat dat net die week zijn dat critici ‘Vandaag’ met een vergrootglas aan het bekijken waren.

(knikt) Iedereen had dan ook meteen z’n mening klaar. Nu, ze hadden mij daarop voorbereid, hoor. Dat het wel eens anders zou kunnen worden dan m’n werk voor Ketnet, waar ik eigenlijk nooit kritiek op krijg. Ik heb me de commentaren dan ook niet al te hard aangetrokken. Buiten die eerste dag misschien. Die scherpe reacties. Die waren... niet zo plezant.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN DESSEL

    Goed zo, gegarandeerd nooit gezaag aan uw kop.

  • Marko Decandt

    Alleen, eens je dan ineens beseft dat je wel een huis, vrouw en kinderen wilt, is het veel te laat. Ken ook een vrouw die geen man moet hebben, geen kinderen en die op haar 48ste nog steeds bij haar ouders woont. Ze moet ook niets betalen en niets in het huishouden doen. Alleen, ouders blijven niet eeuwig leven, dus eens ze er niet meer zijn, zal het te laat zijn om dan ineens wel vanalles te willen.

Lees meer