AFP

Slachtoffer prins Andrew vanavond in Telefacts: “Ik werd doorgegeven, zoals een bordje met fruit”

Telefacts zendt vanavond het veelbesproken interview uit met Virginia Roberts Giuffre (35), de vrouw die als tiener ten prooi viel aan de misbruikpraktijken van Jeffrey Epstein en prins Andrew (59). In het interview doet ze haar boekje open over hoe ze onder dwang seks had met de Britse royal.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Giuffre beweert dat ze tot drie keer toe gedwongen werd om seks te hebben met Andrew. Aangezien ze toen nog maar 17 jaar oud was, gaat het niet alleen om mensenhandel, maar ook om pedofilie. “Het begon bij Epstein, en sindsdien werd ik doorgegeven, zoals een bordje met fruit. Die mannen zagen ons niet als mensen, maar als speelgoed”, vertelt ze onder meer. De getuigenissen van Virginia in het BBC-interview deden heel wat stof opwaaien, en de documentaire wordt vanavond dus ook op VTM uitgezonden. 

De Britse prins probeerde de aantijgingen te ontkennen in een apart interview met de BBC in november, maar dat verliep rampzalig. De avond uit met Virginia kon Andrew zich niet herinneren, maar hij was wel samen met haar op foto’s te zien. Hij werd dan ook meteen na de uitzending gedwongen om al zijn openbare functies neer te leggen. 

‘The Prince and the Epstein scandal’, vanavond op 21u45 op VTM.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk DE Bakker

    Laat nu eens eerst echte bewijzen zien, die zullen ze waarschijnlijk niet hebben maar ja in het amerikaanse rechtssysteem kan alles he.

  • Benny Loisen

    Willam , dat meisje was 17 jaar ! Hoe kan je verwachten dat zo iemand denkt en handelt als een volwassenen ? Is toch makkelijk hoor , roeptoeteren als je niet zelf in deze situatie gezeten hebt !

Lees meer