40% meer toeristen in Tsjernobyl, dankzij de onvolprezen en megapopulaire HBO-reeks.
HBO 40% meer toeristen in Tsjernobyl, dankzij de onvolprezen en megapopulaire HBO-reeks.

Exclusief voor abonnees

Toerisme in en rond Tsjernobyl kent explosieve groei: ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen aan

Succesreeks ‘Chernobyl’ maakt trip naar rampgebied populair

Tsjernobyl en vakantie: jarenlang associeerden we dat met kinderen uit het rampgebied die in ons land hun vakantie kwamen doorbrengen. Maar sinds de voortreffelijke HBO-miniserie ‘Chernobyl’ vorige maand in première ging, is het toerisme rond de op 26 april 1986 ontplofte kernreactor fel toegenomen. Ook Vlaamse reisoperatoren bieden reizen naar Tsjernobyl aan. Vooral amateurfotografen voelen zich aangetrokken tot het desolate van de omgeving.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bettina De mol

    Hoe kun je op andere mensen hun lijden in dit gebied nog op ramptoerisme gaan??? Ik ben zeker niet normaal?!!!

  • Freddy van Puymbrouck

    Ik zie de waarde hiervan totaal niet in, er is zeker nog voldoende straling aanwezig die op lange termijn schade kan aanrichten.Je moet al een betrouwbare geijkte meter hebben om daar in de omgeving rond te lopen.Wie heeft die?, want die metertjes waar men mee rondloopt zou ik niet vertrouwen.

Lees meer