Topdokter Danny De Looze: "0,5% is glutenintolerant, maar 30% denkt dat hij het is”

Topdokter Danny De Looze wilt duidelijkheid brengen met zijn nieuw boek over gluten en lactose. Er zijn te veel personen die zich onnodig laten testen op allergieën en intoleranties.

Bekijk hier het fragment uit Gert Late Night:

Topdokter sceptisch over glutenallergie.
Vier Topdokter sceptisch over glutenallergie.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Janique Seys

    Mischien heel mischien zij er die zeggen dat ze glutenallergie hebben...maar wie last heeft weet wel beter. Het zit tussen u oren...hmmm. jaren heb ik er naar gezocht. Tot een arts zei ik vind niets in u bloed. Eet eens maand glutenvrij. Maand later buikpijn weg. Hevige krampen wev. En ies normaler stoelgang.

  • Frederike De Wandel

    Ja, aandachtzoekers... ik at vroeger werkelijk alles. Ik heb 7 jaar lang met chronische pijn geleefd, tot ik er zelf ben moeten achterkomen dat gluten mijn klachten veroorzaken. De reguliere geneeskunde gelooft er immers ook nog niet ten volle in. Liever aan tramadol, enterol en schildklierhormoon. Nu ruïneer ik me blauw aan dagdagelijkse voeding, kan ik niet meer zonder schroom op restaurant, verlies ik eeuwen tijd met ingrediëntenlijstjes lezen maar ik doe dat voor mijn plezier, werkelijk!

Lees meer