3 Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen.
Kristof Ghyselinck Tv-maakster Tess Uytterhoeven mocht voor de reeks anderhalf jaar filmen in vier gevangenissen.

Exclusief voor abonnees

Tv-maakster Tess Uytterhoeven hoopt op meer begrip voor vervroegde vrijlating: "Als je buur ooit vrijkomt, hoe wil je die dan terug?"

'Ooit vrij' nam vorige week met 502.000 kijkers een vliegende start op VIER. Dat lag niet alleen aan 'De slimste mens', dat erna geprogrammeerd staat, maar zeker ook aan het heikele thema. Tv-maakster Tess Uytterhoeven - dochter van - wil met de serie immers aantonen hoe wordt bepaald of een gedetineerde weer klaar is voor een leven buiten de gevangenismuren.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ines HUBERT

    Goed om hier eens over na te denken mensen die een straf van bv. 10 jaar krijgen komen inderdaad ooit vrij en wat dan? Hoe komen deze mensen terug in de maatschappij? Het is eens iets anders dan te zitten roepen over de lengte van de straffen, of het feit dat mensen 'te vroeg' vrijkomen... naast de Dutrouxs en De Gelders zijn er vele andere misdadigers die wel een tweede kans verdienen na het uitzitten van hun straf (al dan niet volledig, dat is hier niet ter discussie)

  • Kris D'hooghe

    30 jaar is 30 jaar,vervroeg vrijkomen is absuird.op tv de rechtbank gezien,daar zou geens eens naar moeten kijken.veel veroordelingen ,strafbladen lang,lopen direkt terug vrij rond.in somige landen is het oog om oog ,tand om tand,ze hebben gelijk,ik zou het zo doen,zolang justitie blijft falen

Lees meer