Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.
Proximus Pickx Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.

Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog

De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

Met Pickx wil Proximus een antwoord bieden op streamingplatformen als Netflix en Amazon. Terwijl kijkers nu per zender moeten nagaan wat er te zien valt, bundelt Pickx die massa aan programma's per genre. Zo kunnen klanten als het ware een eigen tv-zender samenstellen.

Die nieuwe interface valt niet bij iedereen in goede aarde. In een brief aan Proximus-topvrouw Dominique Leroy geven de grootste vier tv-zenders van het land - VRT, VTM-moeder DPG Media, RTBF en de RTL-omroepen - aan dat ze nooit hun akkoord hebben gegeven voor Pickx.

Vooral de manier waarop Proximus heeft gecommuniceerd, zet kwaad bloed. Zo is er bij de voorstelling niet vermeld dat Proximus nog geen deal heeft met de zenders, wat het bedrijf wel beloofd zou hebben.

61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerrit Mangé

    Idd de prijzen worden telkens maar verhoogd, maar de zenders geven series van de jaren 70 en 80 . Dan moeten ze ook niet zagen over de manier waarop Proximus zijn platform organiseert. Zij moeten zich enkel bezig houden met de programmatie van fatsoenlijke programma's.

  • Luc Ver Eecke

    Ik weet maar èèn ding ze verhogen om beurten ( telenet ) hun prijzen en veranderen heeft geen zin . En de prijzen swingen de pan uit voor de gewone mens . Ook weer de hoogste van ons omringende landen dus het rampzalige Europa !!!

Lees meer