5
Vier

Van 'kippenhok' naar kasteel in de buurt van Knokke: Iraanse familie toont rijkdom in 'Sky Is The Limit'

Morgen maakt de familie Azimi haar opwachting in 'The Sky Is The Limit': ze hebben hun roots in Iran, maar beslisten twintig jaar geleden om het land te verlaten op zoek naar een betere toekomst voor de kinderen. "We hebben drie jaar lang in een 'kippenhok' gewoond", klinkt het.

Met een kapitaal van welgeteld 25 euro kwam het gezin terecht in het Nederlandse Sluis. Vandaag zijn de twee zonen Salar en Sasan uitgegroeid tot succesvolle ondernemers: ze wonen in een kasteel net buiten Knokke en beheren verschillende vennootschappen. Salar keert nu terug naar het eenvoudige motelkamertje in Sluis waar hij samen met zijn broer en ouders zijn eerste jaren als tiener doorbracht.

5
Vier

Op Facebook en in interviews legt Salar steeds zonder schroom uit hoe hij opklom tot multimiljonair. Hij nam Nederlandse les en volgde een goede opleiding in bedrijfsmanagment. "Voor mijn afstudeeropdracht schreef ik een ondernemingsplan voor een gsm-zaak in Sluis. Het was een mooi plan, dus ging ik het uitvoeren. Wij zijn begonnen met 4.500 euro van het spaargeld van mijn (Nederlandse; nvdr) vrouw, 4.500 euro van mijn spaargeld en 1.000 euro studentenkrediet van Postbank. Het was meteen een succes." 

Van daaruit ging de man investeren in onder meer telecomzaken, de horeca (waaronder ooit een restaurant in Knokke) en vastgoed. De manier tot succes, meent hij in een interview met Toonbeeld. "Als je in verschillende sectoren zit en in eentje gaat het minder goed, dan heb je de rest nog." Combineer die strategie met "keihard werken, discipline en doorzettingsvermogen", en je hebt een succesformule.

5
Vier

Kleine broer Sasan stapte mee in het imperium van zijn broer, intussen zijn de twee stinkend rijk. En daar lopen ze ook mee te koop. Samen kochten ze twee jaar geleden kasteel Elderschans bij Aardenburg. Hij woont er nu met zijn eigen gezin, zijn broer en zijn vrouw en zijn ouders. "We hebben allemaal een eigen etage. We wonen apart en toch samen. Ideaal." Het kasteel kreeg een enorme make-over en werd ingericht met de meest luxueuze materialen en spullen.

In een interview met PowNews in 2013 mocht een journalist een blik werpen in het kasteel. Salar toont daarin uitgebreid zijn gouden Lamborghini en peperdure wijnkelder en kruipt op het balkom om wat flessen champagne leeg te spuiten. Hij droomt naar eigen zeggen ook van een privéjet en is niet vies van een luxueus reisje.

De twee zullen echter nooit vergeten waar ze vandaan komen. "We zijn rijk geworden door keihard te werken en weinig te slapen, en we hebben nooit opgegeven. Altijd vooruit gekeken, altijd onze doelen gehad." Hij is trots op zijn geboorteland, maar ook heel blij dat Europa hem alle kansen heeft gegeven. "Wij moeten dit land samen opbouwen en mooier maken dan het is. Het is prachtig dat Nederland ons zo'n kansen biedt. Gas geven!"

Philip neemt deel aan de Mille Miglia, een rally voor oldtimers dwars door Italië. Cracco's wagen is alvast niet van de minste, want hij rijdt rond in een originele James Dean-Porsche. Maar ook een exclusieve oldtimer kan al eens pech hebben...

5
Vier

Ook Harry heeft zijn raspaardje van stal gehaald. Vorige week verkocht hij zijn zaak en nu neemt hij even de tijd om van het leven te genieten in Saint-Tropez.

Michel is hoofdsponsor van een event met de Rode Duivelsploeg van Mexico '86. De zenuwen slaan echter bikkelhard toe wanneer de centrale gast van de avond -Diego Maradona- het op het laatste nippertje laat afweten...

5
Vier

Lees meer