Jan Kriekels en zijn zoon namen al deel aan ‘Steenrijk, straatarm’
SBS Jan Kriekels en zijn zoon namen al deel aan ‘Steenrijk, straatarm’

Vlaamse versie ‘Steenrijk, straatarm' in de maak

VTM gaat een eigen versie van het Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’ maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In dat tv-programma ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis én van leefgeld. 

‘Steenrijk, straatarm’ telt al drie seizoenen en was ook bij ons op Vitaya te zien. In het programma ruilen een rijk en een arm gezin van huis en moeten ze het zien te redden met elkaars leefgeld voor die periode. Na een week ontmoeten de gezinnen elkaar om hun ervaringen te delen. Opvallend: ook enkele bekende Belgen namen al deel aan de show. Zo waren Michel Van den Brande en zijn vriendin Sofie, Jan Kriekels en zijn zoon Calvin en Peter Van den Berge en zijn gezin allemaal al te zien in het programma - allemaal bekend uit het VIER-programma ‘The sky is the limit’. Met weinig succes, want vooral Van den Brande en Kriekels kregen erg veel kritiek van de Nederlandse kijkers op hun verschijning.  

VTM wil naar verluidt sowieso een andere toon aanslaan. Wanneer deze Vlaamse versie uitgezonden zal worden, is nog onduidelijk. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • caroline de wachter

    geweldig programma, vooral om te zien hoe slecht arme mensen met geld om kunnen. en om die arme man te horen zeggen dat hij beter toch maar zou gaan werken ipv van een uitkering te leven. En vaak chapeau voor het rijke gezin dat ze toch nog van de eenvoud kunnen leven.

  • Loesje Vranken

    Die beseffen niet wat een trauma dit is voor kinderen!! Je zet ze in praal en luxe om nadien terug in zak en as te belanden.tv zou beter aan de super rijken vragen om geld te storten en dat ze dat gebruiken om de rekeningen te betalen. Onrechtstreeks zodat ze het niet kunnen gebruiken voor onnuttige dingen.

Lees meer