Een beeld uit ‘Tabula Rasa’.
© VRT Een beeld uit ‘Tabula Rasa’.

VRT vreest dat Vlaamse fictie zal lijden onder besparingen

Als de besparingsplannen van de Vlaamse regering werkelijkheid worden, dan heeft de VRT naar eigen zeggen een groot probleem. Er zou dan meer sprake zijn van herhalingen op tv, en veel minder van nieuwe, kwaliteitsvolle Vlaamse fictie. 

Dat zei VRT-kopstuk Paul Lembrechts tenminste, toen hij het parlement toesprak. “Het aanbod zal eronder lijden”, waarschuwde hij daar. “Onze dotatie is geen subsidie, het is een investeringsfonds om Vlaanderen sterker te maken op cultureel gebied.” Tegen het einde van de legislatuur zou er 44 miljoen euro bespaard moeten worden, een hele opgave. De prestigieuze Vlaamse fictiereeksen, zoals we in het verleden al ‘Tabula Rasa’ en ‘Beau Séjour’ hadden. De meeste recente VRT-reeks, ‘De Twaalf’ is zelfs al in het buitenland verkocht. 

Maar de maak van zo’n eigen serie zou volgens Lembrechts tienduizenden euro’s kosten. Als men moet besparen zou men dus eerder buitenlandse reeksen gaan aankopen, omdat het dan maar om enkele duizenden euro’s gaat. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Goed nieuws ! Was toch altijd " brol of herhalingen " die je kreeg van die rode linkse zender ... Zappen of verwijderen die kanaal ...

  • Robert DE REU

    Is toch op alle TV kanalen hetzelfde herhalingen en nog eens herhalingen, kijk zelf veel naar Discovery, ivm veel Autogerelateerde en Wetenschappelijke programmas, wel het zijn tegenwoordig ook allemaal herhalingen, gelukkig toch nog altijd veel beter dan de Kampioenen op de VRT.

Lees meer