2
CBS

Waarom één opwelling van hoofdrolspeler Jim Parsons het einde betekende van ‘The Big Bang Theory’

‘The Big Bang Theory’ is al meer dan tien jaar lang één van de meest succesvolle shows uit tv-land. Toch loopt de serie vandaag definitief af en dat einde werd ingeluid door hoofdrolspeler Jim Parsons (46). Hoewel niemand van de cast en crew eigenlijk wilde stoppen, dacht de acteur daar plots anders over. 

In augustus van vorig jaar viel het verdict: het 12de seizoen van de succesvolle sitcom wordt definitief het laatste. Er werd nochtans onderhandeld over een vervolg van minstens twee seizoenen, maar dat ging plots niet meer door. En dat besluit lag in handen van hoofdrolspeler Jim Parson, die al van bij de start in de huid van Sheldon Cooper kruipt. Omdat hij tijdens de opnamen plots een opwelling kreeg om iets anders te willen gaan doen, werd besloten om de hele reeks op zijn einde te laten lopen. 

“Het was de allereerste keer tijdens de twaalf jaar van opnames inblikken dat het gebeurde. Plots kwam de gedachte bij mij op: misschien wil ik wel geen nieuw seizoen”, vertelt hij aan The Hollywood Reporter. “Geen idee waarom. Misschien is het omdat mijn sterrenbeeld Ram is of omdat ik gewoon goed naar mijn eigen gevoelens luister. Wat het ook moge geweest zijn, van zodra die gedachte in mijn hoofd sprong, had ik zoiets van... het is beslist, dit is het antwoord.”

Ruzie achter de schermen? 

Jim Parsons benadrukt dat er van ruzie of wrevel achter de schermen geen sprake is. “Er kwamen geen andere factoren bij kijken. Er zijn geen situaties voorgevallen waarvan ik dacht dat ik er genoeg van had. Nee, zo zat het helemaal niet in elkaar. Wanneer ik het wist, wist ik het gewoon”, aldus de acteur. “Ik was vatbaar voor verandering en heb een bepaalde leeftijd bereikt waarop je leven plotseling verandert en je gewoon anders begint te denken. Het is fascinerend om stil te staan bij wie ik twaalf jaar geleden was. Ik ben niet meer dezelfde persoon. Het werd steeds moeilijker voor mij, ik ben gewoon compleet veranderd.”

Zijn bevlieging betekende het einde van de reeks. Hoewel de makers van ‘The Big Bang Theory’ absoluut nog toekomst zagen in de serie, wilden ze niet verder zonder Sheldon Cooper. “Ik kon mij niet inbeelden dat we verder zouden gaan zonder de héle groep. Dat is een idee waar ik mij nooit goed bij zou voelen”, reageert schrijver en bedenker Chuck Lorre. “Ik heb het andere series zien proberen, om gewoon door te gaan terwijl er één van de personages is verdwenen. Maar daar zijn zij nooit in geslaagd.”

Afsluiter van formaat

De allerlaatste aflevering, die een uur zal duren, belooft alvast een afsluiter van formaat te worden. “Sheldon en Amy krijgen groot nieuws te horen, Bernadette en Wolowitz laten hun kinderen voor de eerste keer alleen, Penny en Leonard proberen een geheim te bewaren, Sheldon en Amy slaan de handen in mekaar en Koothrappali maakt nieuwe vrienden”, knipoogt de bedenker. “En daarna begint hun reis naar een onbepaalde toekomst.”

De serie houdt dus op na twaalf seizoenen, waarmee het aantal afleveringen op 279 in totaal staat. Het maakt van ‘The Big Bang Theory’ de langslopende sitcom ooit die met meerdere camera’s is opgenomen. De serie werd in totaal 52 keer genomineerd voor een Emmy Award en wist er tien keer ook daadwerkelijk met een prijs vandoor te gaan.

2
CBS

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ed Dams

    Zoals de politiek ,10 vlamingen, 1 waal en er word frans gesproken door iedereen. Spijtig dat hij altijd het laatste woord moet en moest hebben,dat stak soms wel tegen. Je ziet nu het resultaat.

  • David Vermeulen

    Eender welke serie die goed begint en dan kinderen inbrengt geeft toe dat ze geen ideeën meer hebben en dat het teneinde loopt. Ik vind dat het bergaf is gegaan zodra Amy erin kwam. Na een paar seizoenen was het Frikie eraf. Het was dan gewoon een nieuwe friends. Nu 10 jaar wachten tot de volgende soort friends.

Lees meer