Greet Willems en haar kinderen Kamie (zwarte pull) - Eulalie (bruine pull) - Tienke (zwarte blouse) en Robbert.
Kristof Ghyselinck Greet Willems en haar kinderen Kamie (zwarte pull) - Eulalie (bruine pull) - Tienke (zwarte blouse) en Robbert.

Exclusief voor abonnees

Weduwe Greet uit ‘Boerenjaar’ runt haar veebedrijf samen met haar vier kinderen: “Ergerlijk hoe wij boeren de schuld krijgen van de klimaatopwarming”

Hoe hou je de boerenstiel vol als de inkomsten de kosten nauwelijks dekken? ‘En dan is er nog de trend dat mensen minder vlees eten... Dat houdt ons wel bezig’, zegt Tienke, de dochter van veehoudster Greet (50) uit ‘Boerenjaar’. “Maar passie en liefde voor het vak houden ons op de been.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • PIETER ROGIERS

    De agri-bashing gaat onverminderd voort. Het debat wordt zoals steeds gevoerd door mensen met een zeer beperkte kennis van de stiel. Voeding is veel te goedkoop en vanzelfsprekend geworden, boeren zijn het slachtoffer van hun eigen succes, te veel productie. Het respect dat de hongerige burger vroeger voor zijn voedingsproducent had is er niet meer.

  • Bart Schellens

    @SonnyBreugelmans: Wetenschappelijk gezien is er GEEN enkele twijfel dat de klimaatverandering door de mens komt! Zo is er bv niet één soort CO2 in de lucht, dit is een samenstelling van verschillende isotopen van CO2. Waarbij men perfect kan zien hoeveel de mens uitstoot! Het effect van CO2 kent men al 100de jaren. Dit is hetzelfde verhaal voor methaan. 99% van de wetenschappers is het hierover eens.

Lees meer