De bedgeheimen van Alex Agnew.
Vier De bedgeheimen van Alex Agnew.

Zeldzame taferelen in ‘bedgeheimen’ van Alex Agnew: "Nu begin ik ook te blèten”

In ‘bedgeheimen’ met James Cooke zagen we woensdagavond een zeldzaam tafereel: Alex Agnew toonde zich van zijn gevoelige kant. De comedian was open over de relatie met zijn vader, zijn dochter en een enorme faalangst.

“Ik moet eerlijk zijn, er was niks op deze boot in mijn comfortzone”, begint hij zijn verhaal. “Ik heb keiharde faalangst”, gaat hij verder. Je legt een lat waar je altijd maar over moet. Ik ben ook mijn eigen ergste vijand. Daar komt dat ego ook van, dat is mega-overcompensatie.”

Vader verloren

Mogen we dan zeggen dat Alex een perfectionist is? “Toch wel. Ik ben opgevoed door een redelijk autoritaire vader, die heel veel van mij verwachtte dat ik heel lang niet heb kunnen waarmaken. Hij kwam uit een arm arbeidersgezin, hij heeft alles opgebouwd uit niks. En hij vond een opleiding min of meer het belangrijkste dat er was, en ik niet.”

“Aan het einde van zijn leven heeft hij een herseninfarct gehad, en ik zag hem toen wel aftakelen. Hij was heel hulpbehoevend en ging het er heel slecht mee...” Op dat moment kan Alex zijn tranen niet meer bedwingen. “Nu begin ik hier ook te blèten. Zeg, wat is dat met dit programma? Hoe krijg jij dat altijd voor mekaar, James?”

Hij vertelt ook dat zijn vader zijn eerste held was. “Ik mis hem nog elke dag. Zeker tijdens die eerste keer Sportpaleis. Het is heel spijtig dat ik niet even van het podium kon gaan om mijn pa vast te pakken. Mijn ma zat wel op de eerste rij. Ze was de enige die rechtstond tijdens het applaus, maar ik zal nooit die blik in haar ogen vergeten: ‘dat is die van mij!’” 

Alex als ouder

Alex herkent ook veel van zijn vader in zichzelf.  “Er waren veel dingen die ik hem kwalijk nam toen ik jong was, waarop ik mezelf letterlijk heb betrapt, dat ik ze ook deed. Vanaf het moment dat mijn dochtertje geboren is heb ik gezegd: ik ga die elke dag vastpakken en zeggen dat ik ze graag zie. Zodat ze nooit in haar leven het gevoel heeft dat dat niet zo was.” Wanneer James hem vraagt of hij zich dan wel zo voelde, wordt Alex weer emotioneel. “Ja, en daarom wil ik niet dat het bij haar zo is. Ik word er emotioneel van omdat ik dat het belangrijkste vind dat er is.”

“Toen ik Amy voor het eerst vasthad na de bevalling en wist ‘dit is mijn kindje’, dacht ik dat ik van alles moest voelen, en ik voelde dat nog niet. Toen heb ik wel aan mezelf getwijfeld. Maar toen deed ze opeens haar oogjes open. Ze keek naar mij en ik zei letterlijk: ‘hallooo’, en toen was ik papa. That’s my girl, voor heel mijn leven, ben jij het.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sonja Van de Sype

    Altijd al fan geweest van Gert late night maar al dat geblèt begint me verschrikkelijk te irriteren.

  • Jan Wellens

    Alex, geen faalangst meer, ge zij goed, beter zelfs, meer dan goed! Inderdaad, Bruno, Den Alex is ne fijne kerel!

Lees meer