'Judas Priest is not "Death Metal"'. Zo excuseerden de The Simpsons-schrijvers zich voor hun misser.
kos 'Judas Priest is not "Death Metal"'. Zo excuseerden de The Simpsons-schrijvers zich voor hun misser.

Zelfs The Simpsons noemen Judas Priest niet ongestraft 'death metal'

Metalfans en de juiste benaming van een subgenre, het blijft gevoelig liggen. Dat mochten ook The Simpsons ondervinden, die in een van hun afleveringen de heavy metalband Judas Priest 'death metal' noemden. De vele reacties noopten Bart Simpson tot een excuus in zijn traditionele introscène aan het schoolbord.

De misser werd oorspronkelijk gemaakt door Homer, die in een bepaalde  aflevering illegaal films begint te downloaden en de FBI achter zich aankrijgt wegens piraterij. Om aan de agenten te ontsnappen, vlucht Homer richting Zweedse ambassade, waarna de FBI het plan opvat om de "death metalband Judas Priest" een nieuwe versie van hun nummer 'Breaking the Law' te laten opnemen: 'Respecting the law: copyright law!'

En die verwijzing was niet naar de zin van de echte Judas Priest-fans, die op hun achterste poten stonden en 666-gewijs al hun duivels op internetfora allerhande ontbonden. "Het is misschien niet zo'n goed idee om een 33 jaar oud nummer dat op klassieke rockstations gedraaid wordt, te omschrijven als 'death metal'", was de teneur van de meest reacties.

De schrijvers van de animatiereeks bogen deemoedig het hoofd, en lieten zoon Bart in de volgende episode zijn typische straf schrijven met de zin: "Judas Priest is not 'death metal'".

Lees meer