© De Evolutie

Exclusief voor abonnees

Undercover in haar spirituele centrum: "Wie geen werk vindt, ligt overhoop met z’n vader, leert Ingeborg ons"

Professor Johan Braeckman van SKEPP neemt de ‘heling’-cursussen van Ingeborg onder de loep

In ‘Steracteur Sterartiest’ vertelt Ingeborg (51) in haar advies aan de BV’s vaak hoe zij de zaken aanpakt in haar spiritueel centrum. Maar net bij de ‘helende sessies’ die zij daar aanbiedt, plaatsen de kritische wetenschappers van SKEPP kanttekeningen. Wij namen de proef op de som en volgden een tweedaagse bij Ingeborg.

Haar bijdrage aan ‘Steracteur Sterartiest’, haar nieuwe cd en haar ‘meezingconcerten’ hebben Ingeborg Sergeant weer helemaal op de kaart gezet. Je zou haast vergeten dat haar hoofdbezigheid helemaal elders ligt, in de spirituele hoek. Haar cursisten zijn dolenthousiast, maar sommigen stellen zich vragen bij de ‘helende kracht’ van de therapieën in Ingeborgs centrum.

De engel Ariël

In 'De evolutie', zoals haar centrum in het Brugse heet,  zien haar fans een heel andere Ingeborg dan op tv. 

"Er is een samenwerking mogelijk tussen reguliere en complementaire hulpverlening voor het welzijn van de mensen", klinkt het op de site. Stonden er dit najaar op het programma: yoga, een cursus Helen met Engelen, De Michaelcode en een tweedaagse cursus Deeksha-wijding.

Bij de cursus Helen Met Engelen ‘gebruik je de violettestraal zoals deze door engel Ariël tot bij ons is gebracht’, zoals Ingeborg het omschrijft. Met deze therapie zou je fysieke en emotionele problemen, recente pijn, trauma’s en blokkades kunnen helen. Een vierdaagse cursus met een kostenplaatje van 595 euro. Wat je daarbij mag verwachten, is onduidelijk.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Meeus

    Heeft die ze nog op een rij?

  • Filip Degezelle

    Zo zot als een achterdeur.

Lees meer