Kristof Ghyselinck

VIDEO. Evi Hanssen filmt haar uitstrijkje: “Er werden abnormale cellen gevonden”

In een filmpje op Facebook heeft Evi Hanssen het belang van een regelmatig gynaecoloogbezoek benadrukt. Ze neemt de kijker mee naar haar jaarlijkse afspraak en vertelt dat er bij haar vorig jaar abnormale cellen werden gevonden op haar baarmoederhals. “Het is goed te behandelen, maar enkel als je er vroeg bij bent”, klinkt het.

In principe moeten vrouwen maar om de twee à drie jaar een uitstrijkje laten nemen, maar Evi gaat jaarlijks langs bij haar gynaecoloog, vertelt ze in de video. “Omdat er bij mij onrustige cellen werden gevonden”, vertelt ze. “Gelukkig waren ze er vroeg bij.”

Ze neemt de kijker mee en filmt zelfs het uitstrijkje zelf. “Het is natuurlijk niet iets waar je als vrouw ongelooflijk naar uitkijkt. Het is niet echt aangenaam, maar we moeten het gewoon doen. Die afwijkende cellen die tot baarmoederhalskanker kunnen leiden, groeien eigenlijk redelijk traag. Als je je regelmatig laat onderzoeken, kunnen ze goed behandelen als ze iets vinden. Dus bel gewoon naar je gynaecoloog en maak een afspraak. Er is geen enkele reden om het niet te doen.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Evi zich blootgeeft voor de goede zaak. Vorig jaar filmde ze ook al het moment waarop ze een mammografie liet uitvoeren, nadat er enkele cysten werden gevonden in haar borsten. Zo wilde ze de aandacht voor borstkankerpreventie verhogen.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sally Missiaen

    Superfilmpje!!! Dit kan heel geruststellend zijn voor vele dames!! Veel respect voor Evi!!

  • guido vermeyen

    Sommigen hebben toch de neiging om alles te vertellen wat er met hen gaande is, gedeelde smart is draaglijker zegt men, maar toch wie heeft daar eigenlijk zaken mee...

Lees meer