VIDEO. Frances Lefebure toont haar cellulitis: “Ik hoop dat er nu iemand denkt: ‘Ik ga dat ook doen’”

In ‘Make Belgium Great Again’ geeft Frances Lefebure zich helemaal bloot. Deze week deed ze dat ook bijna letterlijk. Ze poseerde in ondergoed om haar cellulitis aan de wereld te tonen. In de hoop om anderen zo te inspireren. Ook andere bekende koppen, waaronder Jitske Van de Veire, vechten het schoonheidsideaal aan. “Ik kan mij voorstellen dat dit fijn is voor iemand van zestien die echt over alles twijfelt”, klinkt het. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Veel mensen weten niet dat Frances last heeft van cellulitis. “Die cellulitis is daar als ik zit. Als ik rechtsta, is die weg. Het is er niet altijd dus dan wil je het ook niet altijd tonen”, legt de presentatrice uit. “Ik denk dat dat het grote probleem is.” Voor één keer toont ze haar onzekerheden toch aan de camera in de hoop dat het anderen kan inspireren om hun onzekerheden te omarmen in plaats van ze telkens weer te verstoppen. “Ik hoop dat er hierna één iemand zegt: ‘Ah, Frances heeft dat ook en die loopt ook zo rond de zomer, zelfs als ze gefilmd wordt. Nu ga ik dat ook doen.’”

“We mogen echt wel meer complimenten geven aan elkaar”, besluit ze. “Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom we mooie foto’s van onszelf willen posten: we hengelen naar complimenten. We willen dat mensen ons mooi vinden. Maar het zou belangrijk kunnen zijn om iets te posten waarvan je zelf denkt: ‘ik sta hier niet mooi op’, en om dan te merken dat mensen je nog altijd mooi vinden.”

“Ik heb mezelf zo hard gehaat”, zegt Jitske. “Dat heeft mijn leven overgenomen op alle mogelijke manieren. Maar nu kijk ik naar mezelf en denk ik: dat is wel oké. En soms mag je wel toegeven dat je jezelf oké vindt, ook al ben je onzeker over bepaalde delen. Dus ik ben blij dat ik mezelf als geheel heb leren zien in plaats van als aparte stukjes die niet mooi waren.” Jitske veroorzaakte al heel wat controverse met haar expliciete foto’s op Instagram. “Als ik naar mijn Instagram kijk, zie ik een heel eerlijk iemand. Ik denk dat dat wel fijn kan zijn voor iemand van zestien die over alles twijfelt. Ik heb een platform gekregen dankzij mijn achternaam, dus ik kan het maar beter goed gebruiken.” 

VTM

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANS DIERICK

    Ik vind dat de vrouw Frances Lefebure van buiten mooi is, maar van binnen nog veel mooier is. En dat kan van niet veel mensen gezegd worden. Ze is gewoon Top.

  • Anne Van Hamme

    Dit vind ik er volledig over. Deze 2 dames zijn gezegend met prachtfiguur, mooi gezichtje, intelligentie en succes. En blijkbaar is dat niet genoeg.. want er zitten putjes in mijn billen!!?? En kijk es hoe ik mij ‘out’, komaan zeg. Weet dat bijna 100% van alle meisjes zich met zulke rolmodellen vergelijken. Als deze twee dan klachten hebben wordt de lat wel extreem hoog gelegd en verwelkomen we weer een paar 1000 nieuwe depressie patienten..

Lees meer