Youtube

VIDEO. Geen wonder dat Ellen DeGeneres wil stoppen: deze ongemakkelijke momenten maakte ze al mee

Ellen DeGeneres (61), sinds 2003 de host van ‘The Ellen Degeneres Show’, liet zopas weten dat ze na 2020 mogelijk stopt met haar programma. Jammer, vinden velen, want bij ‘The Ellen Degeneres Show’ wordt heel wat afgelachen. De warme persoonlijkheid en het zachte karakter van de talkshowhost stellen de gasten steeds op hun gemak. Maar toch konden Ellens humor en ontspannen houding lang niet elke situatie redden. Van een stelende vrouw in de zaal tot de zorgwekkende uitbarsting van Kanye West: dit waren de meest bizarre momenten ooit bij ‘The Ellen Degeneres Show’.  

De uitbarsting van Kanye West

Dat zelfs Ellen sprakeloos achterblijft, is ongezien. Toch gebeurde het in mei 2016, toen Kanye West er plaatsnam in de zetel. Ellen vroeg de rapper of hij er spijt van had zoveel op Twitter te gooien. Waarna Kanye zijn relaas deed en minutenlang heftig tekeerging. Zes maanden later kreeg Kanye West een psychose. 

Het interview met Jessica Simpson dat nergens op sloeg 

In mei 2017 was Jessica Simpson te gast in de show. Het gesprek was één lange aaneenschakeling van bizarre uitspraken en ongemakkelijke momenten. De twee praatten onder meer over zeemeerminnen die niet op hun kinderen mogen plassen en het feit dat Jessica beweerde niet zwanger te zijn omdat ze lijdt aan het “Niets komt in mijn baarmoeder”-syndroom. Bovendien klonk Jessica Simpson bizar genoeg de hele tijd buiten adem. 

De confrontatie met Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner, die voorheen door het leven ging als Bruce Jenner, werd in de talkshow van Ellen DeGeneres geconfronteerd met haar politieke voorkeur. De 65-jarige realityster presenteerde zich in het verleden namelijk als een aanhanger van de Republikeinse partij. “Daar is niks mis mee, maar veel Republikeinen zouden tegen de zaken stemmen waar jij als vrouw en transgender juist voor bent”, stelde Ellen, die zich al jaren inzet voor de LGBT-gemeenschap. “Ik moet bekennen dat ik vijftien, twintig jaar geleden, toen de discussie op gang kwam, niet voor het homohuwelijk was”, gaf Bruce toe.

‘Never Have I Ever’ onder invloed met David Arquette 

Toen David Arquette, bij ons vooral bekend door zijn rol in ‘Scream’, te gast was in september 2015, vonden veel kijkers dat de acteur zich erg wazig gedroeg. Tijdens het spelletje ‘Never Have I Ever’, waarbij de gasten dingen moeten opbiechten die ze ooit hebben gedaan, grapt Arquette dat hij soms voor de middag al dronken is en dat hij schuurwonden had opgelopen na een vrijpartij op het strand. Later zou inderdaad gebleken zijn dat de acteur onder invloed was tijdens het gesprek. 

Toen Ellen vergat dat Katy Perry al getrouwd was

Zelfs de beste talkshowhost kan af en toe iets vergeten, zo bleek uit het bezoek van Katy Perry in 2017. Toen de zangeres er een potje ‘Will You Perry Me’, een versie van ‘Who’d You Rather’, kwam spelen, sloeg DeGeneres de bal mis. “Moet ik echt trouwen? Opnieuw?”, aldus Katy. Waarop Ellen zei dat ze “nog nooit is getrouwd”. Een foutje, zo bleek. “Ik was het wel, toen ik 25 was. Met Russel Brand. Het is lang geleden, schat”, repliceerde ze. Het gebeuren was op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk. 

De kooksessie die volledig in het honderd liep

Het moet één van de meest ongemakkelijke kooksegmenten ooit zijn, toen Ellen DeGeneres de in Amerika populaire tv-chef Giada De Laurentiis en actrice Nicole Kidman vroeg om samen enkele simpele gerechten klaar te maken. Het gesprek begon onschuldig, maar liep al snel uit de hand door de constante sneren en opmerkingen.  Alsof dat nog niet voldoende was, eindigde Ellen het gesprek met een “dit smaakt verschrikkelijk”-gezicht om niet snel te vergeten. 

De betrapte toeschouwer

Ellen wilde in 2017 voor de grap de vertrouwensrelatie tussen haar als presentatrice en het publiek testen. Ellen bedacht een slim experiment, dat ze tijdens de opnames op poten had gezet. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: één vrouw viel onverbiddelijk door de mand en stal zowat de hele giftshop leeg. Ze zakte dan ook haast door de grond van schaamte wanneer Ellen de confrontatie aanging. 

De studente die minder kreeg dan gedacht

Ellen staat erom bekend dat ze erg vrijgevig is. Niet alleen voor de gasten die ze uitnodigt, ook voor het publiek in de zaal. Maar toen ze student Jamie wou verrassen met een geschenk, kreeg die blijkbaar veel minder dan Ellen had gehoopt. “Je verhaal is heel lief, en daarom willen we je helpen met het betalen van...”, begon Ellen. Ze werd echter meteen onderbroken door een producer, die “we gaan niet betalen” influisterde. Ellen wist niet goed wat te zeggen: “Nou, dit is gênant. We gaan je een computer geven.” De ongemakkelijke sfeer vulde al snel de studio. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • george aper

    Top reportage

Lees meer