12
VTM

VIDEO. Zo zal het Plopsa-hotel eruitzien: overnachten bij Bumba en Mega Mindy

De eerste steen van het eerste Plopsa-hotel in De Panne is officieel gelegd. Tegen de zomer van volgend jaar moeten de 117 gethematiseerde kamers, het restaurant, de twee bars en de drie vergaderzalen afgewerkt zijn. Ook de komende jaren blijft Plopsa investeren in zijn pretpark in De Panne. Deze zomer opent de Dinosplash, in 2021 een indoorzone rond Bumba en in 2022 een nieuwe achtbaan.

Plopsaland De Panne heeft de eer om als eerste park binnen de Plopsa Group een hotel te hebben. “We richten ons zowel naar de Plopsa-bezoekers als naar zakelijke toeristen”, zegt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof. “Het unieke is dat we veel belang hechten aan de decoratie. Het begint al in de foyer die we zullen inrichten als een operazaal. Van de 117 kamers zijn er elf ingericht als themasuites en veertien als luxesuites. Maya de Bij, kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en Bumba krijgen elk hun kamer. De standaardkamers meten we het thema theater aan.”

12 Gert Verhulst en Steve Van den Kerkhof in een standaardkamer.
GUS Gert Verhulst en Steve Van den Kerkhof in een standaardkamer.

Restaurant ook voor niet-hotelgasten

“Het buffetrestaurant met buitenterras is groot genoeg voor 350 personen en we voorzien ook een à la carte-formule voor een 50-tal gasten”, vervolgt Van den Kerkhof. “Dat restaurant zal samen met de twee bars ook open zijn voor niet-hotelgasten. Er is in de regio nood aan grote vergaderzalen en ook daarop pikken we in met liefst drie zalen voor 350 mensen. Ondergronds plannen we 42 parkeerplaatsen. De totale oppervlakte van het hotel is 1,2 hectare, het hoogste punt bevindt zich op 16 meter. In totaal investeren we 20 miljoen euro in ons hotel, dat we tegen de zomer van volgend jaar zullen openen. Er zullen vijftig mensen aan de slag kunnen. Daarnaast zijn we bezig met een bestemmingswijziging op de site van onze camping. Binnen drie jaar hopen we daar al een honderdtal vakantiehuisjes te kunnen openen. Dan zullen we op onze site in De Panne 1.250 mensen te slapen kunnen leggen.”

Andere investeringen

“Tot 2023 investeren we in totaal 250 miljoen euro in al onze Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Daarvan gaat er 75 miljoen naar de site in De Panne”, geeft Steve nog mee. “In mei openen we de K3-rollercoaster en deze zomer de Dinosplash. Het klein theater van vroeger zal tegen 2021 het Bumba circus worden, een gloednieuwe indoorzone. Tot slot kijken we in 2022 uit naar een nieuwe achtbaan.”

12 Minister Ben Weyts had zijn kinderen mee voor de eerstesteenlegging.
GUS Minister Ben Weyts had zijn kinderen mee voor de eerstesteenlegging.
12 Alle kamers in het Plopsahotel krijgen een Studio 100-thema. Hier de Bumbakamer.
GUS Alle kamers in het Plopsahotel krijgen een Studio 100-thema. Hier de Bumbakamer.
12 De kamer van kabouter Plop.
GUS De kamer van kabouter Plop.
12 Het toilet van de Piet Piraat-kamer.
GUS Het toilet van de Piet Piraat-kamer.
12 De kamer van Mega Mindy.
GUS De kamer van Mega Mindy.
12 Toerismeschepen Cindy Verbrugge, Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof, burgemeester Bram Degrieck, Gert Verhulst en minister Ben Weyts drukken hun handen in het natte cement.
GUS Toerismeschepen Cindy Verbrugge, Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof, burgemeester Bram Degrieck, Gert Verhulst en minister Ben Weyts drukken hun handen in het natte cement.
12 Het Plopsahotel is nu nog een bouwwerf, maar moet tegen volgende zomer klaar zijn.
GUS Het Plopsahotel is nu nog een bouwwerf, maar moet tegen volgende zomer klaar zijn.
12 Hier komt de foyer van het nieuwe hotel.
GUS Hier komt de foyer van het nieuwe hotel.
12 Hier komt het restaurant.
GUS Hier komt het restaurant.
12 Hier komt het restaurant.
GUS Hier komt het restaurant.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Coppens

    Is dit nog voor de gewone bezoekers?

  • Wesley Kenis

    En hoeveel heeft dat gekost aan milieuvervuiling om daar te geraken minister Weyts??? Weeral een escorte en de rekening voor de burger zeker met uw platte belasting die gij kilometerheffing noemt, want gij moet het niet betalen he...

Lees meer