BELGA

Voor echte fans: tentoonstelling over Panini in Brussel

Van 19 juni tot 31 augustus is er op de Brusselse site Tour & Taxis een tentoonstelling over de Paninistickers. Dat meldt de organisatie in een mededeling.

De tentoonstelling omvat twee verschillende "universums": De 'Panini Family Expo' met 240 catalogi van onder andere Disney, Barbie, Harry Potter, The Simpsons en Manga's en de 'Panini Foot Expo' over de laatste vier decennia van het Belgische voetbal, van 1972 tot 2014.

De Foot Expo wordt in verschillende ruimtes opgedeeld. Er is een ruimte per decennium: '70, '80, '90, '2000 en 2010 en een aparte zone die aan ons nationaal team wordt gewijd. Daarnaast zijn er ook zones gewijd aan de betreffende kampioen, de winnaar van de beker en de beste goalgetters die op de voorgrond gesteld worden, enz.

In de Panini Family Expo komen de meer dan 240 collecties gewijd aan de superhelden van kinderen aan bod: cartoonfiguren, tv- en popsterren, stripfiguren, superhelden, mangapersonages, dieren, auto's en dinosaurussen. Een aantal van de collecties zullen worden tentoongesteld in themaruimtes met 3D-decors, tal van personages en andere decoratieve elementen.

De organisatie verwacht meer dan 120.000 bezoekers.

Lees meer