VRT/Radio 1

VRT-journalist op de vingers getikt na grap tijdens nieuwsuitzending: “Grappen horen niet thuis in het radionieuws”

Radiojournalist Chris Van den Abeele (55) heeft gisteren tijdens de nachtelijke nieuwsuitzending van Radio 1 een grapje gemaakt dat volgens de VRT niet door de beugel kan. “Grappen horen niet thuis in het radionieuws”, reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Mensen die vaak de nachtelijke nieuwsuitzending volgen, kennen de stijl van Chris. In het verleden werd er al eerder kritiek gegeven op de kwinkslagen die al eens de revue durven te passeren. Deze keer maakte de journalist echter een mopje dat voor de VRT niet door de beugel kon. Op het bericht dat de Nederlandse actrice Imanuelle Grives haar drugssmokkel op Tomorrowland verdedigde met de verklaring dat ze zich probeerde in te leven in een filmrol als drugdealer, reageerde de nieuwslezer gevat. “Gelukkig probeerde Grives zich niet voor te bereiden op een rol als seriemoordenaar.” Een kwinkslag die bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Opmerkelijk detail: op Twitter maakte Chris bijna exact hetzelfde grapje. 

385 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Greet Delsard

    Hoor hém heel gráág het nieuws lezen. De beste

  • Rudy Van Go

    In mijn ogen (oren) met voorsprong de beste nieuwslezer van de vrt

Lees meer