Jean Marie Dedecker
Benny Proot Jean Marie Dedecker

VRT verontschuldigt zich bij Jean-Marie Dedecker na omstreden advertentie

De openbare omroep heeft zich bij Jean-Marie Dedecker (66) verontschuldigd omdat ze de politicus viseerden in een advertentie. Het ging om een zogezegde vacature waarin Radio 2 een vervanger zocht voor ‘madam’ Siska Schoeters.

In de advertentie stond te lezen dat Radio 2 op zoek was naar een nieuwe presentator van ‘De Madammen’. “...op het werk of aan de toog van Café Corsari; jij kan het altijd met iedereen vinden. Behalve met Jean-Marie Dedecker dan”, stond er in ‘vacature’ te lezen. Waarom de burgemeester van Middelkerke wordt geviseerd is in eerste instantie niet duidelijk, maar dat wordt het nadien wel. 

De vervanger van Siska wordt immers haar partner Tomas De Soete en die had in het verleden een aanvaring met Jean-Marie Dedecker. Toen de Soete nog voor Studio Brussel werkte, belde hij Dedecker een keer op in zijn ochtendshow omdat een luisteraar de politicus gezien had toen die 30km/u te snel reed toen het smogalarm van kracht was. Dedecker vond het niet kunnen dat de radiozender via het parlement te weten was gekomen wie de eigenaar van de nummerplaat “P71” was.

Pisnijdig

Dat achtergrondverhaal ontbreekt in de advertentie van Radio 2 en dus lijkt het alsof Dedecker duidelijk wordt geviseerd. Dedecker kwam de advertentie onder ogen, maar kreeg al excuses aangeboden door de openbare omroep. “Ze zeggen dat de advertentie aan hun aandacht ontsnapt is, wat ik moeilijk kan geloven”, aldus Dedecker in Het Nieuwsblad. “Je bent een staatszender of niet, denk ik dan. Ik wil er geen drama van maken, maar het is wel ongelukkig. Ik weet nog wel dat ik pisnijdig was na dat gesprek op Studio Brussel. Ik vond dat echt getuigen van DDR-toestanden, op die manier politici aanpakken. En ik blijf dat smogalarm hypocriet vinden. Ik ga geen onnozele reglementen volgen.”

Ook de VRT reageerde bij monde van Jan Knudde, nethoofd van Radio 2. “De advertentie was ludiek bedoeld. Dat heb ik Jean-Marie Dedecker ook persoonlijk verteld. Radio 2 werkt met de gemeente Middelkerke samen voor een aantal projecten en we willen die goede samenwerking behouden.”

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • didi baba

    vrt niet meer binnenlaten in middelkerke!!

  • Bart Smet

    Goed om te lezen dat JMDD vindt dat wij als burger het recht hebben om zelf te bepalen welke wetten en regels we volgen en welke niet. "Ik ga geen onnozele reglementen volgen", stelt hij, wel dat geldt dan van nu af aan voor alle burgers.

Lees meer