7 Jean-Pierre Van Rossem smijt zich tegenwoordig op de schilderkunst.
RV Jean-Pierre Van Rossem smijt zich tegenwoordig op de schilderkunst.

Exclusief voor abonnees

Waarom Jean-Pierre Van Rossem zo’n drang had naar zelfdestructie: “Hij achtte zichzelf verantwoordelijk voor de dood van zijn broertje”

Jean-Pierre Van Rossem (73). Zijn turbulente leven werd gebald in een tweedelige docureeks die op 4 en 11 december op VIER te zien was. De steile opmars als steenrijke beursgoeroe, zijn teloorgang met bijkomende celstraf, een handvol getroebleerde liefdesrelaties en één gitzwarte tragedie. Een onherstelbare kras op zijn ziel, die tot op de dag van vandaag zijn doen en denken beheerste. Dag Allemaal doet het verhaal.

Vandaag profileert Jean-Pierre Van Rossem zich als grootsprakerige kunstschilder die beweert dat zijn doeken enorm ­gegeerd zijn. Maar ooit was de in Brugge geboren Jean-Pierre een beloftevolle economiestudent aan de Gentse Rijksuniversiteit (nu UGent). Hij ging zelden naar de les, maar met zijn licentiaatsverhandeling won hij wel een beurs om zich aan de universiteit van Pennsylvania te bekwamen in de econometrie. Daar leerde hij ­economische modellen opstellen waarmee hij hoopte plaats en datum van het uitbreken van de Derde Wereldoorlog te bepalen. Of de evolutie van de beurskoersen te voorspellen, wat zou leiden tot het oprichten van Moneytron, zijn ­beruchte beleggingsfirma.

Eén grote zwendel

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kurt Lannau

    Elk menselijk leven verdient herdacht te worden wanneer dat leven ophoudt te bestaan. Zolang het goede met het slechte hun plaats krijgen.

  • Walter Hermans

    1 der grootste economen ons land gekend heeft , Een enorm intelligent Genie!!!! Vaarwel JP !!

Lees meer