2 Jimmy Safechuck is 8 als hij 'Jacko' leert kennen tijdens een Pepsi-commercial. De mini-fan wordt zijn lief.
RV Jimmy Safechuck is 8 als hij 'Jacko' leert kennen tijdens een Pepsi-commercial. De mini-fan wordt zijn lief.

Exclusief voor abonnees

Wij keken al naar ophefmakende docu Michael Jackson: Sjakie en de Chocoladefabriek, de horror-versie

Onze reporter bekeek 'Leaving Neverland', over seksueel misbruik door Michael Jackson

Canvas zendt volgende week vrijdag de veelbesproken film'Leaving Neverland' uit. Daarin getuigen James Safechuck en Wade Robson over hoe Michael Jackson hen als kind jarenlang seksueel misbruikte. Onze reporter STEVEN SWINNEN keek al naar de documentaire en zag vier uur lang geen enkel bewijs. Toch is er wat hem betreft geen twijfel meer: de King of Pop was een gehaaide kinderverkrachter. 'Smooth Criminal' zal nooit meer hetzelfde klinken.

Ik moet een jaar of zeven zijn geweest, toen Michael Jackson mij heeft verleid. Met zijn foto, gelukkig, op een cassettedoosje in de platenwinkel. Stoere blik, leren jekker, ijzeren kettingen en de letters 'BAD'. Wat anders dan de bandjes van Micha Marah en de 'Fabeltjeskrant' die tot dan toe in My First Sony speelden. De plaat viel in goede aarde en dat is zacht uitgedrukt. Niet dat ik later ooit één keer in nuchtere toestand zou moonwalken of meehuilde toen Jackson last minute zijn optreden in Oostende afzegde. Maar in de uren na zijn dood op 25 juni 2009 nam ik toch meteen mijn creditcard om de concertfilm 'Live in Bucharest' te kopen. Een weergaloos optreden uit de Dangerous-tour in '92, waarbij Jackson 70.000 uitzinnige Roemenen toonde waarom hij het strafste popfenomeen aller tijden is. Twee uur lang dansen en zingen in een moordend tempo, een olympische prestatie. Verbazingwekkend.

Familie doodgewoon

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Katherine Baker

    Vroeger (men had toen nog geen DNA analyse) was er een vrouw die beweerde dat haar baby Michael's was. Geen idee of Michael toen betaald heeft. Maar het is een feit dat 'gedupeerden' altijd jaren NA de (zogezegde) feiten komen afdraven .... dat snap ik niet. Moest Michael mij indertijd nog maar betast hebben, dan had ik zeker mijn mond hierover niet gehouden hoeveel zwijggeld ik ook kreeg ...

  • Patrick Martens

    MJ was toch juist een crimiclown bij zijn ondervraging. De beelden waren op HLN te zien. En dan dat vals lachje.

Lees meer