© Geert Van Hoeymissen

Wim Lybaert is verslaafd aan slaappillen: “Het is niet gezond, maar het is dat of niet slapen”

‘De Colombus’-presentator Wim Lybaert (50) is verslaafd aan slaappillen. Het VRT-gezicht neemt al vijf jaar slaapmedicatie in en getuigt daarover in het nieuwe Canvasprogramma ‘De slapelozen’, dat vanaf oktober op het scherm te zien is. “Het schijnt dat het niet gezond is, maar niet slapen is ook niet gezond”, aldus Wim over zijn verslaving. 

De presentator steekt niet onder stoelen of banken dat hij niet zonder slaappillen kan. “Ik weet dat ik verslaafd ben. Het schijnt dat het niet zo gezond is, maar niet slapen en prikkelbaar rondlopen is ook niet gezond. Als ik een halve slaappil neem en ik heb zeven uur doorgeslapen, wil dat zeggen dat ik niet wakker ben geworden en heb liggen nadenken. Ik ben een overtuigde slaappillenslikker. Ook al weet ik dat ik dat eigenlijk niet zou mogen doen. Maar het is dat of niet slapen.”

Wim Lybaert is niet de enige die niet zonder medicatie kan slapen. Ook ‘De slimste mens’-presentator Erik Van Looy getuigde daar eerder al over. In het programma ‘De slapelozen’ probeert Annick Ruyts samen met lotgenoten en experten te achterhalen waarom zoveel mensen slecht slapen. 

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herbert Majestic

    In vergelijking met slaappillen heeft cannabis geen bijwerkingen en daarmee kan je je nachtrust terugvinden. Een mens die nog nooit cannabis gebruikt heeft, zal 's avonds lekker in slaap vallen als die een strak slaapschema aanhoudt en zeer lage dosis cannabis met zowel THC als CBD consumeert. Mensen die niet goed slapen door nachtmerries van post traumatische stress, moeten opbouwen en meer THC nemen, dat verstoort de rem slaap waardoor ze niet of zeer weinig dromen.

  • Hilde Hoffman

    Voor diegenen die inslaapproblemen hebben, probeer melatonine-complex (vrij verkrijgbaar bij de apotheek en veel natuurlijker dan slaappillen). Ik heb ook gedurende meer dan 10 jaar slaappillen genomen. Uiteindelijk afgebouwd en neem nu 's avonds melatonine waardoor ik inslaap.

Lees meer