Axel Daeseleire in 'Wat Een Dag'
VTM Axel Daeseleire in 'Wat Een Dag'

Xavier Daeseleire over de toestand van zijn broer: “De zuurstofwaarden in het bloed van Axel worden steeds beter”

“Er is een lichte vooruitgang, maar we mogen nog geen victorie kraaien”, dat zegt Xavier Daeseleire over de toestand van zijn broer Axel Daeseleire (51). De Antwerpse acteur werd woensdag opgenomen in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen nadat hij positief testte op Covid-19.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“Axels situatie is stabiel, er is zelfs een lichte vooruitgang, maar we mogen nog geen victorie kraaien”, zegt Xavier Daeseleire over de toestand van zijn broer. “De zuurstofwaarden in zijn bloed stijgen en dat is belangrijk om een longontsteking terug te dringen. We zijn ongerust, maar we bekijken het positief. We blijven geloven in de goede verzorging van het personeel en vragen iedereen nogmaals om rekening te houden met de maatregelen die de overheid heeft opgelegd.”

Acteur en presentator Axel Daeseleire werd woensdag opgenomen in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Daar moest hij worden beademd nadat hij positief testte op Covid-19. “Als broers willen we erop wijzen dat Axel altijd erg open is geweest in zijn communicatie met zijn publiek, maar nu vraagt hij om rust en kalmte zodat hij kan bekomen van het virus”, aldus Xavier ook. “Axel wil nu de nodige tijd krijgen om te kunnen herstellen. Alles is onder controle. Axel is goed en stabiel.”

Axel krijgt zeker geen voorkeursbehandeling

Xavier Daeseleire

De broer van Axel wil ook benadrukken dat de acteur geen voorkeursbehandeling krijgt. “Axel wordt behandeld zoals alle andere Belgen die met het virus te maken krijgen”, klinkt het. “Hij krijgt zeker geen voorkeursbehandeling omdat hij bekend is. Hij wordt behandeld zoals iedere andere patiënt. Wij berusten nu in de medische behandeling die Axel krijgt in het Sint Vincentiusziekenhuis. Hij is daar in heel goede handen. De Belgische zorg is fenomenaal, en wij willen alle - zorgverstrekkers echt bedanken voor wat ze doen. Daarnaast willen we ook het publiek bedanken voor de vele steunbetuigingen.”

Waar zijn broer het virus zou hebben opgelopen is ook voor zijn familie onduidelijk. “Dat is een groot mysterie”, aldus Xavier. “We gaan daar dan ook niet over speculeren. Ik denk dat het overgrote deel van de mensen die het virus hebben, dat ook niet weten. Wij kunnen alleen maar hopen dat er zo snel mogelijk testen op de markt zijn die dat kunnen vaststellen, waardoor het virus kan bestreden worden.”

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ponet wendy

    Spoedig herstel Axel ,en is normaal dat je gerust gelaten wil worden . We duimen hier mee op een snel herstel . Veel beterschap Axel. En voor je familie hou jullie sterk .

  • Els Wille

    Een knuffel en veel beterschap Axel

Lees meer