Hans Rieder
Photo News Hans Rieder

Exclusief voor abonnees

“Eerst werd hij de hemel in geprezen, nu is hij kabouter Flop”: Raskin verdwijnt, maar wat nu met operatie ‘Propere Handen’?

Het Antwerpse hof van beroep heeft geoordeeld dat onderzoeksrechter Joris Raskin van het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal moet worden gehaald. “Bij het grote publiek kan het lijken dat Raskin partijdig is, omdat hij gelijktijdig actief was voor de voetbalbond en dit onderzoek aanstuurde”, klinkt het. Het federaal parket kan nog in beroep gaan tegen het arrest, maar voor Raskin is het een regelrechte blamage. “Eerst werd hij de hemel in geprezen, nu is hij kabouter Flop”, aldus een strafpleiter in het voetbaldossier.

Waarover moest het hof van beroep beslissen?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Baillieu

    Actie doofpot is gestart, het voetbal is niet meer geloofwaardig als de winnaar vooraf gekend is.

  • Kristoff Belien

    Wat een schande dat dit kan in ons gerechtsysteem.... Who cares op wiens bevel die opnames werden gemaakt.... Ze zijn gemaakt en bewijzen de schuld... Dus moeten ze ook blijven gebruikt worden onder de nieuwe onderzoeksrechter.... Stop met achterpoortjes te maken voor criminelen die daar dankbaar gebruik van maken via hun schandalige advocaten....

Lees meer