2
BELGA

Cairoli pakt GP-zege in Argentinië, Van Horebeek wordt derde, Desalle vierdeAntonio Cairoli (KTM) zondag de Grote Prijs van Pathagonië (Argentinië), de eerste WK-manche van het seizoen, in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. De 33-jarige Cairoli won beide reeksen in Neuquen en profiteerde zo maximaal van de afwezigheid van de Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings, die met een voetblessure kampt.

De negenvoudig wereldkampioen haalde het voor de Sloveen Tim Gajser (Kawasaki), twee maal tweede, en Jeremy Van Horebeek (Honda, 6e + 3e). Clément Desalle (Kawasaki, 4e + 6e) werd vierde in de eindafrekening. Julien Lieber (Kawasaki) finishte als elfde.

In de MX2 won de Spanjaard Jorge Prado (KTM) beide reeksen en dus ook de GP. Hij bleef in de einduitslag de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), twee maal tweede, en de Australiër Mitchell Evans (Honda) voor. Van Belgische zijde werd Jago Geerts (Yamaha) achtste, Brent Van doninck (Husqvarna) werd achttiende.

De volgende Grote Prijs staat op 24 maart op het programma in het Britse Matterley Basin. De Grote Prijs van België in Lommel gaat op 4 augustus door. 

2
BELGA

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • JOHAN Goossens

    en in belgie gaat (is)er weeral een crosscircuit dicht dank zij onverdraagzame mensen

  • Dorine Depuydt

    Tim gasjer

Lees meer