Ook Jacques Villeneuve neemt deel.
PHOTO_NEWS Ook Jacques Villeneuve neemt deel.

Eerste editie WK Rallycross start in Portugal, ook manche in België

De openingsmanche van de eerste editie van het WK Rallycross vindt komend weekend plaats in het Portugese Montalegre. De zesde van in totaal twaalf manches wordt op 12 en 13 juli georganiseerd in België, op het Jules Tacheny-circuit in Mettet.

De Russische titelverdediger bij de Supercars, Timur Timerzyanov (Citroën DS3), wordt getipt als de grootste kanshebber op de overwinning. Voor de concurrentie wordt vooral gekeken naar de Fin Tomas Heikkinen (VW Polo), de Pool Bohdan Ludwiczak (Ford Fiesta), de Zweed Timmy Hansen, de Engelsman Liam Doran, de Fransman Alexandre Theuil en de Noorse voormalige rallywereldkampioen Petter Solberg (allen in een Citroën DS3).

Ook de Canadees Jacques Villeneuve, voormalig wereldkampioen in de Formule 1, verschijnt aan de start. Hij zal aantreden in een Peugeot 208 van het Albatec-team.

Er starten ook twee Belgen bij de Supercars. Koen Pauwels en Jos Jansen doen dat allebei met een Ford Focus. In de Touring Car-categorie neemt er met Patrick Mertens (VW Polo) nog een derde landgenoot deel.

Lees meer