PHOTO_NEWS

François Duval met Volkswagen Polo aan de start in Mettet

François Duval komt op 12 en 13 juli in actie tijdens de Belgische manche van het wereldkampioenschap rallycross in Mettet. Onze landgenoot zal er meestrijden in een Volkswagen Polo.

Duval is de enige Belgische piloot die al een WK-rally (in Australië in 2005) kon winnen en ook de enige met een zege in de koninginnenklasse van het Europees kampioenschap rallycross op zijn palmares (Maasmechelen 2010). De rallycross van Mettet, op 50 kilometer van zijn woonplaats, wilde hij onder geen beding missen. "Ik zal starten in een Volkswagen Polo RX Supercar die toebehoort aan de Zweedse ploeg Marklund Motorsport", aldus Duval. "Het is in principe een sterke wagen, en dus mik ik op een goed resultaat."

De eerste editie vann het WK rallycross ging vorig weekend van start in Portugal. De Volkswagen Polo van Marklund toonde toen al zijn potentieel. Beide piloten die ermee reden - de Zweed Anton Marklund en de Fin Toomas Heikkinen - plaatsten zich voor de finale met zes.

Op 27 mei gaat Duval een eerste keer aan de slag met de Polo, die beschikt over een motor van zo'n 600 PK, tijdens een testsessie in Mettet.

Lees meer