2
BELGA

Motorcrosser Clément Desalle onderging operatie aan de knie

Clément Desalle heeft afgelopen maandag een operatie aan de knie ondergaan. De Henegouwer zal vijf weken aan de kant staan, maar zou opnieuw fit moeten zijn voor de volgende Grote Prijs, in Lombardije (Mantova) op 12 mei. 

De rijder van Kawasaki blesseerde zich twee weken geleden tijdens de GP van Nederland in Valkenswaard aan de meniscus, maar kwam vorige week toch nog aan de start van de Grote Prijs van Trentino. Daar moest hij in het begin van de tweede reeks echter opgeven. In Valkenswaard had hij zijn eerste podiumplaats van het seizoen gehaald.

Ook de Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings en de Fransman Romain Febvre maken normaal gesproken hun rentree in Mantova, de vijfde van achttien WK-manches. De 29-jarige Desalle is in de WK-tussenstand teruggezakt naar de zesde plaats, met 112 punten. WK-leider Antonio Cairoli telt 79 punten meer.

2
BELGA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer