5
PHOTO_NEWS

Thuisrijder Latvala wint snelste rally ooit, meteen ook zijn mooiste

Jari-Matti Latvala heeft zich in Finland in de legende gereden. De 30-jarige Fin won voor de derde maal zijn thuiswedstrijd, een indrukwekkende prestatie. De VW-rijder schuift meteen ook op naar de tweede plaats in het WK, weliswaar op lichtjaren van de WK-leider en zijn teamgenoot Sébastien Ogier. Ogier werd in Finland tweede.

Het werd de snelste rally ooit in de geschiedenis van het WK, deze editie 2015 van de WRC Rally van Finland. 125,44 km/u bedroeg het gemiddelde van de winnaar aan de finish, in een rally die volledig op onverharde en glooiende boswegen wordt verreden. De winnaar werd dus Jari-Matti Latvala, zijn 14de zege uit zijn carrière en de tweede dit seizoen.

Mooiste zege uit carrière
Jari-Matti Latvala: "Ik ben uitzonderlijk blij, dit is de mooiste zege uit mijn carrière. Mijn WK-kansen heb ik zelf eerder tijdens het seizoen verprutst, maar deze zege wilde ik nog absoluut en ze maakt heel veel goed voor me."

Neuville verdienstelijk vierde
Op zondag gebeurde er nog weinig, met Jari-Matti Latvala die zijn zege veilig stelde, voor Sébastien Ogier en de Noorse Citroën-rijder Mads Ostberg. Thierry Neuville werd verdienstelijk vierde, na een moeilijke race. "Het begin, na de crash voor de start van de rally, was niet makkelijk, maar ik heb al bij al een goed resultaat behaald, met belangrijke punten voor het WK bij de constructeurs. In Duitsland (op asfalt) gaan we nog hoger proberen eindigen."

De rally van Duitsland vindt plaats van 20 tot 23 augustus in en om Trier. WK stand: 1. Ogier 182, 2. Latvala 93, 3. Ostberg 84, 4. Mikkelsen 83, 5. Neuville 70...

5
EPA
5
GETTY
5
PHOTO_NEWS
5
PHOTO_NEWS

Neuville blij met "belangrijke WK-punten"

"Vierde eindigen in een rally die zo desastreus begon (Neuville ging van de baan in de shakedown) is zeker geen slecht resultaat. Het team heeft een krachttoer geleverd door de wagen toch nog rijklaar te krijgen. Ik ben hen eens te meer veel dank verschuldigd. Ik had ook wat moeite om het juiste gevoel te krijgen in deze ultrasnelle klassementsproeven, waarin je de minste fout cash betaalt. Op beter dan een vierde plaats kon ik dan ook moeilijk hopen en ik ben heel tevreden. In Duitsland hoop ik voor het podium mee te kunnen strijden."

Lees meer