Photo News

Exclusief voor abonnees

Zolder beleeft dit weekend wedergeboorte van populair kampioenschap

Zolder beleeft dit weekend een wedergeboorte, als host van de populaire DTM. Nieuwe, krachtigere motoren van Audi, BMW en Aston Martin moeten de spanning nog opdrijven.

“Heel Limburg ‘ligt vol’ en we ­hopen op zowat 70.000 toeschouwers.” Sven Pribylla, CEO van het circuit van Zolder, is blij met de terugkeer van DTM – vol­uit Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Eerder was de race tussen 1984 en 1994 en in 2002 te gast in het Limburgse racewalhalla. Ook toen zakten soms tot 100.000 fans af naar het circuit. En nostalgici pakken graag uit met dit weetje: Zolder organiseerde in 1984 de allereerste manche van DTM. Pribylla: “We zijn dus een beetje hun geboorteplek.”

DTM is over de jaren heen fel geëvo­lueerd. Dit seizoen verlegt een reglementaire vernieuwing (Class 1) opnieuw fors de grenzen. De racewagens nemen afscheid van de traditionele V8-motor en switchen naar een tweeliter viercilinder turbo­motor, die met 610 PK nog meer kracht genereert. Ook technische snufjes verhogen het spektakel. De piloten mogen het DRS-systeem – een beweegbare achtervleugel om de weerstand te verlagen – in de laatste vijf ronden nu vrij gebruiken. En een push-to-pass-knop zorgt via de brandstoftoevoer voor 5% extra power.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer