Perry
Twitter/danawhite Perry

Bizarre neusbreuk voor MMA-vechter na bruut duel in kooi

Een gemiddelde MMA-partij gaat er pittig aan toe, maar gisteren maakten UFC-weltergewicht Mike Perry en tegenstander Vincente Luque het wel érg bont. Eerstgenoemde verloor de wedstrijd én hield er een lelijke neusbreuk aan over, zo is te zien op een foto die na de wedstrijd op sociale media circuleerde.  

Tijdens het mixed martial arts-evenement, dat plaatsvond in het Uruguayaanse Montevideo, werd Perry zo hard geraakt, dat zijn neus letterlijk verschoof. Het voorval voltrok zich tijdens de tweede ronde van het gevecht, toen Luque Perry een knietje gaf. Hij raakte vol de neus van de Amerikaanse vechter.

Toch was dat voor de kranige Perry geen reden om het gevecht te stoppen. Hij vocht het duel ondanks zijn verwondingen uit, om na afloop van een aanvankelijk verdeelde jury te horen dat hij nipt verloren had. 

Tijdens de kooigevechten staan doorgaans grote mannen, gehuld in boxershorts tegenover elkaar. Ze dragen handschoenen met kleine stootkussens en open vingers, waarmee ze hoeken en stoten kunnen plaatsen. Bij MMA  gelden er bijna geen regels: deelnemers mogen zelfs armklemmen en verwurgen. De sport is een combinatie van boksen, kickboksen, wostelen, jiu-jitsu en judo. 

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gerard wauters

    Wat een artikel. Bijna geen regels? De "journalist" moet zich eerst eens een beetje verdiepen in deze sport, en hij zal zien dat er veel regels zijn. In voetbal wordt er veel vuiler gespeeld. Van welke sport hou jij Andy? Vinkenzetten?

  • Danny De Graeve

    Up zen bakkes. Mischien een zalfje proberen van Coucke?

Lees meer