Eugenie Bouchard.
AP Eugenie Bouchard.

Bouchard, Kerber en Cibulkova present op Diamond Games

De Canadese Eugenie Bouchard (WTA 7), de Duitse Angelique Kerber (WTA 9) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 10) hebben hun deelname aan de BNP Paribas Fortis Diamond Games bevestigd. Het met 731.000 dollar gedoteerde WTA-tornooi vindt van 9 tot 15 februari in het Sportpaleis van Antwerpen plaats.

De 20-jarige Bouchard was de rijzende ster van het afgelopen tennisseizoen. Ze werd dan ook tot 'most improved player of the year' verkozen. Bouchard was halvefinaliste op de Australian Open en Roland Garros en finaliste in Wimbledon.

Kerber, 26 jaar, brak in 2011 door toen ze als nummer 92 van de wereld de halve finale op de US Open bereikte. Nu is ze al bijna drie jaar een vaste waarde in de top-tien. De 25-jarige Cibulkova bereikte in elk Grand Slam al minstens de kwartfinales. Dit jaar was ze op de Australian Open runner-up.

Met de Duitse Andrea Petkovic (WTA 13), de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 16), de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 17) en de Française Alizé Cornet (WTA 19) zakken er nog vier speelsters uit de top-20 naar Antwerpen af. Ook de beste Belgen, Kirsten Flipkens (WTA 45), Yanina Wickmayer (WTA 75), An-Sophie Mestach (WTA 101) en Alison Van Uytvanck (WTA 106) ontbreken niet.

"Het heeft even geduurd voor we de bevestigingen kregen, mede door de vakanties aan het einde van het seizoen. Maar we zijn heel blij om al zeven top-20-speelsters te kunnen aankondigen", verklaarde tornooidirectrice Kim Clijsters. "Bovendien kunnen we met Eugenie Bouchard het Belgische tennispubliek laten kennismaken met een echte diamant. Ze is bijzonder getalenteerd en zal wellicht snel de top-drie van het vrouwentennis bestormen."

Lees meer