5 Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille.
BELGA Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille.

Exclusief voor abonnees

De beste van de wereld zijn, zo weinig levert dat op

Ze mag zich de beste van de wereld noemen, maar rijk zal Nina Derwael (19) niet worden van die 2.725 euro die ze overhoudt aan haar gouden WK-medaille. Als ze haar wereld­titel echt had willen verzilveren, had ze moeten gaan tennissen of zwemmen of paardrijden of surfen. Al kan het nog erger, want er zijn een pak olympische sporten waar een wereldtitel helemaal geen centen oplevert. Een overzicht.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Marien

    Schande , de beste van de wereld in turnen , das echt topsport , zou schoon verloning tegenover mogen staan . En ie egotrippers - voetballertjes worden overstelpt met euro’s , en stralen ook uit dat ze de man zijn . En degoutand krijg je er van van da opgeklopt gedoe ! Gtrz

  • Piet Peters

    Als de grootverdieners (voetbal, tennis, F1, golf, ...) een grammetje échte sportiviteit zouden kennen, was er al lang een fonds opgericht om een percentje door te sluizen.

Lees meer